SPS sastavio svoj spisak imena 1Foto: Fonet/ TV Fonet

Broj i zaduženja socijalista u novoj vladi se polako naziru, iako još uvek traju kalkulacije i trgovina ministarstvima i pozicijama u novoj vladi i javnim preduzećima između SNS i SPS.

Trenutno, izvori Danasa bliski SNS nezvanično kažu da je SPS napravio spisak svojih predloga po kojem bi Aleksandar Antić, ministar energetike iz redova SPS, trebalo da dobije i resor saobraćaja koji bi, kako je Danas ranije pisao, bio izdvojen iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture koje vodi Zorana Mihajlović, funkcionerka SNS. Još uvek je, kao opcija za novog ministra, u igri i Branko Ružić, funkcioner SPS, koji bi mogao da vodi novi resor ekologije, mada je postojala i mogućnost da preuzme privredu od naprednjaka Gorana Kneževića.

Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku, mogla bi prema saznanjima Danasa da preuzme resor zdravlja od Zlatibora Lončara, dok bi lider SPS Ivica Dačić ostao u ministarstvu spoljnih poslova. O još jednom funkcioneru SPS se, prema rečima naših sagovornika, ovih dana pregovara. Vladan Zagrađanin bi, kako nam je rečeno, mogao da dobije poziciju u Srbija šumama.

Kako je Danas ranije pisao, postoji mogućnost da u novoj vladi bude osnovano novo ministarstvo za evropske integracije koje bi vodila sadašnja ministarka bez portfelja koja se bavi integracijama Jadranka Joksimović.

Siniša Mali: Brnabić odlučuje o kabinetu

Odlazeći gradonačelnik Beograda Siniša Mali nije ni potvrdio ni demantovao navode Danasa da je kandidat za šefa kabineta buduće premijerke Ane Brnabić.

„Ne bih se bavio spekulacijama. Ana Brnabić je, siguran sam, sjajna osoba, stručna i potpuno posvećena poslu, koja će dobro obavljati svoju funkciju. Ko će biti šef njenog kabineta, to je njena odluka“, rekao je novinarima Siniša Mali, prenela je agencija Beta. Naveo je i da su mediji spekulisali da će biti guverner Narodne banke Srbije, novi direktor Etihada u Londonu i ambasador u Emiratima… Ipak, ocenio je da nikada nije bila bolja saradnja između gradskih vlasti i Vlade Srbije i da će se to nastaviti u mandatu Brnabićeve.

Tepićeva izazvala lavinu na Tviteru

Marinika Tepić, poslanica Nove stranke, izazvala je juče buru na društvenim mrežama tvitom u kome je Brnabićku nazvala „homopremijerkom“.

„U kom to svojstvu AV poručuje kako će homopremijerka državom upravljati bipolitički? To uređuje zakon, ne bratija! Zrelo za ust. žalbu protiv AV“, napisala je Tepićeva aludirajući na Vučićeve reči da će Brnabićeva upravljati ekonomskim delom vlade, a Ivica Dačić političkim, kao i na gej seksualno opredeljenje buduće premijerke. U lavini kontrakomentara Tepićevoj je ukazano i da se nedavno sama žalila na diskriminatorske stavove, izrečene na njen račun na RTV Pančevo u prilogu „LJubavni dvojac Marinike Tepić“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari