Srbija na prodaju ponudila 45 vojnih nekretnina 1Foto: Beta/Ministarstvo odbrane Srbije

Republička direkcija za imovinu ponudila je danas na prodaju 45 vojnih kompleksa i drugih nekretnina u više gradova koji nisu neophodni za funkcionisanje Vojske Srbije.

Na prodaju su pored vojnih objekata, ponudjeni poslovni prostori, skladišta i garaže, a cene se kreću od nešto iznad 5.300 evra za garaže na Novom Beogradu, do 922.000 evra za više od 24 hektara zemljišta vojnog kompleksa Sremčica u beogradskoj opštini Čukarica.

Veći broj nekretnina ponudjen je i u Nišu i Valjevu.
 
Medju ponudjenim nekretninama su i vojni kompleksi u Negotinu, Pertrovcu na Mlavi, Petrovaradinu, Vršcu, Raškoj, Surdulici, Leskovcu i Knjaževcu.
 
Navedeno je da za neke poslovne prostore postoje dugovanja za komunalije, struju, grejanje i druge troškove, pa ponudjač treba da dostavi i izjavu da prihvata da ih plati.

Za vojne komplekse u Petrovaradinu, Raškoj i Sremčici se pretpostavlja da su tokom NATO bombardovanja zagadjeni neeksplodiranim ubojnum sredstvima, odnosno da nisu ispitani i očišćeni, pa troškovi ispitivanja i čišćenja padaju na teret kupca.

Pravo na učešće imaju sva zainteresovana pravna i fizička lica, a državna imovina prodaje se prikupljanjem pisanih ponuda koje zainteresovani mogu da podnesu do 11. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari