SRS podržala predlog za finansiranje studenata, naučnih radnika i umetnika u Novom Sadu 1Foto: Pixabay/Myriams-Fotos

Srpska radikalna stranka (SRS) podržala je danas predlog da se iz budžeta grada Novog Sada izdvoje sredstva za finansijsku podršku Fondu za stipendiranje i podsticanje darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu.

Poslanica SRS Marina Nedeljković istakla je da je 17.000 dinara mesečno, koliko sredstava Novi Sad izdvaja za 10 stipendija, „malo i nezadovoljavajuće“, jer grad ima godišnji budžet veći od 30 milijardi dinara, a „od ulaganja u mladost i obrazovanje nema ništa kapitalnije“.

Kako se navodi u saopštenju, SRS je predložio da se uvede poseban broj stipendija za najbolje studente doktorskih studija, da se uspostavi saradnja između gradskih uprava, preduzeća i novosadskog Univerziteta i na taj način pruži mogućnost da nakon završetka školovanja dobiju adekvatan posao i da se tako „spreči njihov odlazak iz zemlje“.

Marina Nedeljković je dodala da svaka vlast na mesta direktora treba da bira svoj kadar i da na te pozicije dođu „odgovorni i stručni pojedinci“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari