SRS za punu integraciju sa Rusijom 1Foto: N1

Srpska radikalna stranka (SRS) zatražila je danas da se po hitnom postupku potpiše sporazum i donese zakon kojim će pripadnici Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu dobiti identične privilegije koje su po IPAP sporazumu dobili vojnici NATO.

Poslanik iz te stranke Miljan Damjanović je ocenio da je Rusija na čelu sa Vladimirom Putinom, pokazala „kako se odgovorna majka ponaša i ophodi prema svom detetu“, pa tako najnovijim sporazumima obezbeđuje Srbiji: energetsku stabilnost i sigurnost, kao i mogućnost da Srbija zaradi kroz tranzitne takse plasiranjem svojih viškova zemljama u okruženju“.

Prema njegovim rečima, Rusija obezbeđuje Srbiji i vojnu silu – nabavkom sistema S-300, helikoptera „Mi-17“, ali i formiranjem centra za remont helikoptera za ovaj deo Evrope i takođe obezbeđuje pozicije Srbije u rešavanju pitanja Kosova i Metohije.

Zahtevamo od Vlade Srbije da čvrst i iskren stav Ruske Federacije prema Kosovu i Metohiji iskoriste tako što će insistirati na sprovođenju Rezolucije 1244, što je ujedno i stav predsednika Putina, da se odreknu puta ka EU i okrenu Evroazijskoj uniji – gde nam je zagarantovana saradnja na ravnopravnim osnovama, istakao je Damjanović.

On je zatražio od vlasti i da se odreknu pogubne politike vojne neutralnosti i zatraže članstvo u ODKB, saopšteno je iz SRS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari