SSP: Pričom o nevidljivim ulaganjima u Kragujevcu predsednik vređa građane 1Kragujevac Foto: Wikipedia

Gradski odbor Stranke slobode i pravde u Kragujevcu saopštio je da građani više ne veruju obećanjima predsednika Srbije Aleksandra Vučića o ulaganjima u taj grad.

U stranačkom saopštenju oni su istakli da su Kragujevcu potrebna nova radna mesta jer broj nezaposlenih raste iz dana u dan, da je broj korisnika socijalnih davanja u porastu, a da se broj stanovnika grada smanjuje.

Iako kako kažu „pozdravljaju“ najavu predsednika Srbije da se u Kragujevcu reši problem kanalizacije, smatraju da je u 21. veku to pitanje koje se „podrazumeva i rešava usput“, a predsedniku su predložili da prestane da im se „podsmeva“.

U saopštenju je navedeno da je u obraćanju javnosti 30. jula Vučić rekao da je „Kragujevac grad u koji je dosta ulagano, ali da se to ne vidi“, a nakon toga izrekao niz obećanja koja niko ko prati odnos centralne vlasti prema Kragujevcu ne uzima za ozbiljno.

U SSP su ocenili da pričom o nevidljivim ulaganjima Vučić „vređa inteligenciju svakog iole informisanog građanina grada Kragujevca“, i podsetili predsednika na brojna neispunjena obećanja data građanima Kragujevca.

Naveli su da je glavna autobuska stanica godinama u devastiranom stanju premda je do sada u cilju rešenja ovog problema potrošeno tri miliona evra iz budžeta grada.

Dodali su da Kragujevac nema gradsku bolnicu, da su izostale investicije u Klinički centar Kragujevac u kojem se leče građani cele centralne Srbije čime je otežano lečenja najtežih bolesnika usled učestalih kvarova medicinske opreme.

SSP u Kragujevcu ističe da je Centar za matične ćelije počeo je da se gradi krajem 2015. godine, a danas je poluzavršena ruina na obodu grada.

Dodaju da nisu uradjene ni obilaznice oko grada, a usled opterećenosti tranzitnim saobraćajem gradske saobraćajnice su u katastrofalnom stanju.

Iako je najavljivano je u poslednjih pet godina više puta, još nije završen magistralni put prvog reda do Koridora 10.

Kragujevac kao četvrti grad po veličini u Srbiji i kao privredni centar zaobilaze svi bitni putevi, drumski i železnički, a nemarnošću lokalnih lidera je dozvoljeno da regionalni centri EPS-a, Telekoma i Centrala Nacionalne službe za zapošljavanje budu izmešteni iz Kragujevca.

Navode i da je država nezainteresovana za rad Fijata Srbija i proizvodnju novog modela u Kragujevcu, čime bi se omogućilo velikom broju zaposlenih u ovoj firmi da imaju sigurne poslove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari