SSP Zrenjanin: Šta je zdravlje spram kampanje SNS? 1Foto: M. P.

Svedoci smo još jednog obećanja predsednika kako će se lično zauzeti da reši višedecenijski problem Zrenjaninaca sa vodom, ali su Zrenjaninci, više nego iko, na svojoj koži svedoci laži predizborne kampanje jer imaju „privilegiju“ da se kupaju vodom u kojoj je koncetracija arsena deset puta veća nego dozvoljena, saopštio je SSP Zrenjanin.

– Međutim šta je zdravlje Zrenjaninaca i naše dece spram predizborne kampanje SNS-a, a paradoks je još veći jer su se u kampanji koristili slogani za našu decu, a da za istu, apsolutno, ništa nisu uradili, pa čak ni jedan paketić vitamina ili flaša vode, kako to vođa voli da radi. Predsedniče, ne žive svi u blagostanju kao napredna Srbija, podsećamo vas da u Srbiji preko sto hiljada dece živi u apsolutnom siromaštvu, a trideset odsto je u riziku da padne ispod linije siromaštva – navodi Sonja Pernat, članica GO SSP Zrenjanin.

Ona podseća da Zrenjanin ima višedecenijski problem sa vodom, ali isto tako ističe da je Vlada Srbije ta koja je milione budžetskog novca „upumpala“ privatniku, vlasniku fabrike vode.

– Novac građana Vlada je delila, a za uzvrat građane lagala o navodnom početku rada sumnjive fabrike, čak i premijerka prilikom jedne posete obećava rešavanje problema i navodi tačan datum, do dana današnjeg to se nije dogodilo. Grad pod upravom jednog čoveka, koji ima svog gazdu, vrhovnog vođu, je privatniku poverio izgradnju fabrike vode i da njome gazduje iako to nije moguće po zakonima Srbije – kaže Sonja Pernat.

M.P.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “SSP Zrenjanin: Šta je zdravlje spram kampanje SNS?”

  1. Milioni su davani za „ugrađivanje“, pranje para, poluzvaničnu pljačku. Zrenjaninci su 5 godina plaćali samodoprinos za fabriku vode, a dobili su šipak. Novac su pojele jagnjeće brigade, kojekakvi savetnici, lopovi i bitange tražitelji pilot postrojenja po čitavom svetu. Na kraju je pao dogovor sa Italijanima da besplatno izgrade Fabriku vode, a da sve to naknadno plate građani kroz potrošenu vodu. Istina, majka Srbija i Pokrajina nisu ništa pomogle, a grad je upumpavao novac zbog koristi pojedinaca koji su bacili oko na Fabriku. Izmišljali su razne načine da otvore i zatvore Fabriku, ali otrovna voda puna arsena, olova i drugih teških metala i dalje curi kroz azbestne cevi. I tako već 18 godina. Nikada im nećemo oprostiti ne samo laži, već ugroženo zdravlje svih, a naročito naše dece.

  2. Voda koja je zagadjena u Petrovgradu je nista prema onome sto ce biti zagadjenje vazduha kada gumara pocne da radi.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.