Šta je sve Aleksandar Vučić obećao tokom posete Pomoravlju? 1BETAPHOTO/Predsednistvo Srbije/Dimitrije Goll/DS

Sudeći prema obećanjima predsednika Srbije Aleksandra Vučića svi problemi u Srbiji biće rešeni u dogledno vreme. Samo da ponovo pobedi na predsedničkim izborima.

“Despotovac će postati kao neki gradovi u Švajcarskoj, Niš će biti centar balkanske rute, Kragujevac centar Srbije, a dobiće i 650 kilometara kanalizacione mreže, jer para ima “, obećao je predsednik države samo u jednom danu. A sagovornici Danasa dodaju da će obećanja trajati koliko i predsednička kampanja koja je uveliko počela, a da će put do realizacije obećanog biti predug.

Sagovornici Danasa tvrde da je Vučić krenuo u ozbiljnu i preuranjenu kampanju za predsedničke izbore, da li zato što samo on zna kada će izbori biti ili zato što se uplašio sve većeg otpora građana.

Šta god bio glavni razlog , prema njihovim rečima, naprednjaci su odlučni daVučić pobedi u prvom izbornom krugu i zato su mobilisali sve snage , sipajući “nadrealna obećanja “, koja se nikada neće ostvariti . Poput onih o letećim automobilima i metroa u Beogradu.

“Ova vlast se napokon suočava sa sve većim otporom građana i Vučić to oseća pa je odlučio da u izbornu kampanju krene odmah. Cilj te kampanje da kroz ovakva obećanja neinformisani, neupućeni, lakoverni, a rekao bih i politički nepismeni građani još jednom prevare. Njegova izjava da će naredni izbori opredeliti budućnost Srbije ukazuju da će kampanja biti prljava, burna i da će obilovati ovakvim nadrealističkim obećanjima”, kaže za Danas Momir Stojanović, Nišlija i bivši član Srpske napredne stranke.

Saša Paunović, bivši predsednik opštine Paraćin, ipak smatra da za ovakvu Vučićevu preuranjenu kampanju postoji i neki dodatni razlog .

“Van svake sumnje reč je o nastavku kampanje čije smo delove već videli u Nišu, Kragujevcu, Novom Sadu. Neobično je da se kampanja ovakvog intenziteta vodi toliko pre termina za predsedničke izbore i za to mora postojati neki razlog. Obećanja koja se tom prilikom daju ne treba posebno komentarisati, čuli smo ih mnogo”, kaže za Danas Paunović.

“Znam da pred svake izbore ovde dolaze da vam obećavaju nešto. Ja sam došao kao predsednik, ne da pričam o izborima, već da vam kažem da ovo radimo, za 15 dana ćete videti mašine. Došao sam da vas molim da verujete u sebe, naveo je on i podsetio da, kada je postao premijer 2014. godine, 79 odsto je bio javni dug, a sad je 58 odsto BDP. Držite me za reč, pa vidite šta ćemo da uradimo, poručio je Vučić, tokom posete Pomoravlju.

Za samo jedno prepodne predsednik države obišao je manastir Manasiju i najavio da će država pomoći izgradnju spoljne trpezarije i priključenje manastira na kanalizaciju.

Potom je obećao da će uz velika ulaganja koja su planirana, nove puteve, kanalizaciju, školu, Despotovac izgledati kao neko mesto u Švajcarskoj.

Nakon devet godina koliko je SNS na vlasti predsednik države shvatio je i da se Srbija, nažalost, ne razvija ravnomerno, ali da se on trudi da se to promeni.

„Ogroman je novac u Beogradu, Novom Sadu, pa tek onda svuda drugde. Ali, kada govorimo o velikom novcu za Despotovac, to je 20 miliona, plus 40 miliona za kanalizaciju, to je 60 miliona evra, rekao je Vučić i dodao da se rešava problem fabrike stakla u Paraćinu.

Naveo je i da veruje u uspeh tog rešenja, a da su zainteresovani investitori iz tri zemlje, Austrije, Švajcarske i Slovenije. Obišao je i hotel „Biogor“ u naselju Sisevac kod Paraćina čija je izgradnja u toku, a vrednost investicije je oko 4,5 miliona evra. Tu su ga dočekali ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, ministarka turizma Tatjana Matić, vlasnici hotela, građani…

„Mnogo vam je lepo ovde, mnogo ulažete“, konstatovao je Vučić i dodao da je potreban bolji put kako bi dolazilo više ljudi i koji bi koštao oko dva miliona evra.

Iz Pomoravlja Vučić je najavio i sutrašnju posetu Kragujevcu, kao i da tamo slede nikad veća ulaganja, u različite infrastrukturne projekte.i obilaznicu oko grada u srcu Šumadije ,koju će graditi konzorcijum domaćih kompanija.

„To je “brdo para“, 155 miliona evra, će da košta obilaznica oko Kragujevca. Nikada takva ulaganja nisu bila“, podvukao je predsednik Srbije i dodao da će kada se Kragujevac bude spojio sa svim putevima, postati centar ne samo Šumadije, već i cele Srbije, kao što je Niš centar svih balkanskih ruta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari