Stamatović: Razdvojiti datume održavanja republičkih i lokalnih izbora 1Foto: Nenad Kovačević

Milan Stamatović, predsednik Zdrave Srbije, saopštio je da „razdvajanje datuma održavanja redovnih lokalnih izbora od parlamentarnih izbora mora da bude jedan od najvažnijih zahteva opozicije u svakom potencijalnom dijalogu o izbornim uslovima“.

On je dodao da istovremenim održavanjem tih izbora „aktuelna vlast dobija „topa fore“, jer koristi sve državne resurse da jedinstvenom kampanjom pokrije i visoku politiku i lokalne životne teme i da, pod okriljem parlamentarnih izbora, uzurpira i vlast na nivou opština i gradova“.

– Velika je razlika između kampanje za parlamentarne i lokalne izbore. Za izbor odbornika u opštinskim i gradskim skupštinama važan je personalni kredibilitet i sposobnost za rešavanje konkretnih lokalnih problema, počev od infrastrukturnih i komunalnih pitanja do poboljšanja životnih uslova ljudi koji žive u određenoj sredini, što se ne može uporediti sa visokom državnom politikom“, ocenio je Stamatović.

Namernim i veštačkim prespajanjem izbora“, ističe, „najveću štetu trpe, u prvom redu građani, kao i opozicione stranke koje, iako imaju kvalitet i ideje, zbog napadne i agresivne državne kampanje u kojoj se, čak i na lokalnim izborima, beskrupulozno „maše“ rejtingom i političkom snagom sadašnjeg predsednika Republike Srbije, nemaju ravnopravan tretman u predizbornoj kampanji“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari