Stefanović: Očekujem da svi skupovi prođu u najboljem redu 1Nebojša Stefanović Foto: mup.gov.rs

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da očekuje da će današnji skup „Budućnost Srbije“ i protest „Jedan od pet miliona“ zakazan za 13. april u Beogradu, proći u najboljem redu i uputio apel organizatorima da ne pribegavaju nasilju.

Stefanović je novinarima kazao da trenutno nema indicija da će doći do većeg remećenja javnog reda i mira.

„Da na ulicama u Srbiji nikada ne bude bilo kakvog nasilja“, rekao je Stefanbović i dodao da očekuje da će građani biti odgovorni i poštovati zakone.

On je kazao „onima koji pomišljaju na nekakvo nasilje da od toga odustanu“. Stefanović je pozdravio odluku policije o zabrani skupa vlasnika PINK televizije Željka Mitrovića koji je planirao skup u isto vreme kada i protest „Jedan od pet miliona“.

„Ne želimo da podstičemo tenzije“, rekao je Stefanović i dodao da bi „takva vrsta pojave mogla da iritira učesnike drugog skupa“.

Upitan da prokomentariše pisanje pojedinih medija da policija vrši pritisak na autoprevoznike kazao je da „policija ne vrši pritisak i da svako ko želi da krene na protest u subotu u Beograd da može da krene“.

Strefanović je kazao da policija mora da „nadzire kretanje ljudi i autobusa da bi mogla reguliše saobraćaj“ i dodao da ne očekuje neke velike teškoće u saobraćaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari