Stefanović: Privredna komora sprovodi seobu Srba 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović optužio je Privrednu komoru Srbije, sa Markom Čadežom na čelu, da u saradnji sa nemačkom agencijom Spektra i Nacionalnom službom za zapošljavanje „sistematski sprovodi „seobu Srba“, jer organizovano otprema naše lekare i medicinsko osoblje u Nemačku“.

Obraćajući se danas novinarima ispred sedišta PKS u Beogradu, Stefanović je izjavio da Komora „kao paradržavni organ učestvuje u još jednoj seobi Srba“ jer je, kako je rekao, organizovala odlazak nekoliko stotina lekara iz Srbije u Nemačku.

„Institucija na čijem je čelu Marko Čadež, blizak prijatelj vrha režima i Aleksandra Vučića, sistematski, organizovano otprema naše lekare i medicinsko osoblje u Nemačku. Ta katastrofa ogromnih razmera se odvija svakog dana uz podršku države, PKS i Čadeža. Oni su organizovali programe za učenje nemačkog jezika, nostrifikovanje diploma, uklanjanje administrativnih prepreka za naše lekare, medicinske sestre i drugo osoblje da bi što brže, u što kraćem roku otišli u Nemačku“, rekao je Stefanović.

Navodeći da po informacijama pojedinih medija, 800 lekara godišnje napusti Srbiju, zamenik predsednika SSP je ocenio da „za par godina u Srbiji neće biti nikog ko će moći da pacijentu da injekciju, da zakuca ekser, ni da vozi autobus“. Kako je dodao, ostaće samo „partijski botovi SNS“ i ljudi koji vlast koriste isključivo za lično bogaćenje.

„Kada jedan lekar napusti Srbiju, ova zemlja bi trebalo da proglasi dan žalosti a mi ćemo uskoro imati više lažnih doktora u Vladi Srbije nego pravih u domovima zdravlja. Svakog dana Srbiju napusti 139 građana svih profesija i uzrasta. To je seoba Srba. Arsenije Čarnojević je vodio Srbe u mir i slobodu a Vučić ih vodi u izgnanstvo. To je, osim masovne pljačke i potpune nesposobnosti, jedan od najvećih zločina ovog režima“, ocenio je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari