Stefanović uručio ukaze o unapređenjima i poručio da je vakcinacija akt patriotizma 1Foto: FoNet

Ministar odbrane Nebojša Stefanović uručio je danas ukaze predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije (VS) Aleksandra Vučića o unapređenjima i postavljenjima na nove dužnosti oficira VS i zatražio od starešina i pripadnika ministarstva odbrane da još snažnije pozovu vojnike da se vakcinišu.

„Obezbedili smo i za njih i za članove njihovih porodica dovoljan broj vakcina. Vakcinacija je akt patriotizma. Ne treba da dozvolite da nekog zarazite i da nam opadne borbena gotovost naše vojske“, poručio je Stefanović na svečanosti u Velikoj ratnoj Sali Starog Generalštaba u Beogradu, prenelo je ministarstvo odbrane.

Ukazima predsednika u čin general-potpukovnika unapredjeni su zamenik načelnika Generalštaba VS Petar Cvetković i komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO Duško Žarković, dok su u čin brigadnog generala unapredjeni komandant 63. padobranske brigade Nenad Zonić i komandant Četvrte brigade Kopnene vojske Novica Petrović.

Brigadni general Željko Petrović postavljen je na dužnost komandanta Komande za obuku, brigadni general Petar Latković na dužnost načelnika Uprave za obuku i doktrinu, dok je pukovnik Saša Petrović postavljen na dužnost komandanta Centralne logističke baze Uprave za logistiku Generalštaba VS.

Govoreći o pripadnicima VS koji su dobili nove dužnosti, Stefanović je istakao da se radi o trojici izuzetnih ljudi i poželeo da ulože svu svoju energiju i zalaganje da VS još napreduje.

„Imaćete teške zadatke. Nikada u vojsci nije bilo lako, ali svi ćete imati – sva sedmorica, težak, ozbiljan i odgovoran zadatak očuvanja bezbednosti i sigurnosti naše Srbije“, rekao je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari