Stefanović zahvalio Nemačkoj na donaciji 10 vozila za potrebe MUP-a Srbije 1Foto: Beta/ Emil Vas

Kako se navodi u saopštenju, Stefanović je zahvalio Nemačkoj na kontinuiranoj podršci koju pruža Ministarstvu unutrašnjih poslova u procesu jačanja kapaciteta, pre svega kroz unapređenje rada i opremljenosti kriminalističke i granične policije Srbije.

On je istakao da je operativna saradnja srpske i nemačke policije na polju suzbijanja kriminala, posebno krijumčarenja narkotika intenzivna, i da je za rezultat imala zaplenu velike količine droga.

Pored saradnje kriminalističkih policija dve zemlje, kako je naveo Stefanović, saradnja se intenzivno odvija i između graničnih policija, posebno u oblasti suzbijanja iregularnih migracija.

Šib je rekao da će Nemačka, kroz različite projektne aktivnosti, nastaviti da podržava Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i dodao da je saradnja policija dve zemlje odlična.

On je naglasio da Nemačka podržava Srbiju na putu evropskih integracija i pohvalio je Ministarstvo unutrašnjih poslova na rezultatima koji su postignuti u okviru Poglavlja 24 – Pravda, sloboda i bezbednost.