Stranka slobode i pravde: Mali pravi pokriće za krađu dve milijarde evra 1Predstavnici Stranke slobode i pravde Foto: FoNet/Zoran Mrđa (Arhiva)

Ministar finansija Siniša Mali izjavom da je studija francuske kompanije Ežis pokazala da bi prva linija beogradskog metroa koštala četiri milijarde evra pravi pokriće za krađu dve milijarde evra, saopštila je danas Stranka slobode i pravde.

U saopštenju se navodi da je studija Ežisa iz 2012. godine pokazala da bi skuplja opcija izgradnje prve linije metroa koštala 2,6 milijardi evra, a ona na kojoj su insistirali tadašnji predstavnici vlasti u Beogradu 2,2 milijarde evra.

„Dakle, Siniša Mali ne govori istinu i pravi pokriće za krađu dve milijarde evra naših para. Ako se svemu doda činjenica da je ministar finansija od pre nekoliko dana i predsednik Koordinacionog tela za borbu protiv korupcije i terorizma, onda je sasvim jasno zašto Srbija uporno odbija da ispuni preporuke GRECO, tela Saveta Evrope za sprečavanje korupcije“, ističe se u saopštenju Stranke slobode i pravde.

Ministar finansija je kazao da će izgradnja beogradskog metroa delom biti finansirana iz republičkog budžeta jer Grad Beograd za tu veliku investiciju nema dovoljno novca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari