Strategija plašenja Šešeljem omiljena igračka Vučića 1

Predsednik Vlade počeo je da pušta lažna istraživanja javnog mnjenja, kao i pred prošlogodišnje vanredne parlamentarne izbore, da bi zadržao apstinente kod kuće i omeo opozicione kandidate u planiranju uspešne strategije za izbore, saopštio je Dosta je bilo.

Kako dodaju iz pokreta Saše Radulovića, rejting Vojislava Šešelja je ispod pet odsto, „a lažnim prikazivanjem da mu je rejting duplo od toga, Vučić želi da onemogući podizanje izlaznosti većim brojem različitih kandidata“.

„Jer, kad Šešelja “napumpa” visoko Vučić plaši opoziciju nerealnim scenariom da bi Šešelj mogao ući u drugi krug. Šešeljev lažni rejting usmeren je isključivo na to da Vučiću obezbedi pobedu u prvom krugu. Strategija “plašenja Šešeljem” je omiljena igračka u Vučićevim rukama i sada uz pomoć napumpanog Šešeljevog rejtinga želi da uplaši demokratske kandidate da im upravo Šešelj “diše za vratom“, navodi se u saopštenju.

Oni dodaju i da je Vučićev rejting od prošlih izbora pao sa 40 odsto na 30 odsto u ukupnom punoletnom biračkom telu. Istovremeno, povećao se broj apstinenata i sa gotovo 40 odsto je pao na gotovo 50 odsto, „tako da Vučić svoj rejting može da pretvori u pobedu samo ako apstinenti ostanu kod kuće“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari