Dosta je bilo: Glasači ne žele novi DOS, potrebne su dve "ideološki čiste kolone" 1Printskrin Jutjub/DJB

Vanparlamentarna opoziciona stranka „Dosta je bilo“ (DJB) ocenila je danas da bi na izborima u Beogradu opozicija trebalo da nastupi u dve „ideološki čiste kolone“.

Dosta je bilo, koja je na decembarskim izborima nastupila sa Socijaldemokratskom strankom (SDS) Borisa Tadića i pokretom „Otete bebe“ i nije prešla cenzus, saopštila je da im „iskustvo govori“ da opozicioni glasači ne žele „novi DOS“, odnosno ne gledaju blagonaklono na jedinstven nastup kompletne opozicije.

„Pravljenje novog DOS-a bi otvorilo prostor vlasti da preko svojih ‘satelit lista’ privuče veliki broj opozicionih biračka koji ne žele DOS, i koje bi obezbedile da ne dođe do promene u Beogradu, kao što se desilo na decembarskim izborima“, piše u saopštenju.

U saopštenju DJB Saše Radulovića piše i da opozicija „mora da pobedi pod ovim uslovima, da bi ikada došlo do sređivanja biračkih spiskova“, te je izraženo uverenja da „opozicija to može“.

Prethodno je sinoć Narodna stranka saopštila da je njen predsednik Vladimir Gajić ocenio da bi zajednički nastup na beogradskim izborima te partije, DJB i Dveri učionio tu koaliciju desnog centra „relevantnim faktorom koji ne može da se zaobiđe“.

On je kazao da je Narodna stranka postigla dogovor sa DJB i da čeka da im se pridruže Dveri, piše u saopštenju.

Narodna stranka na decembarskim izborima cenzus nije prešla izborni cenzus od tri odsto ni na parlamentarnim ni na beogradskim izborima, jednako su prošao i pokret Dveri koji je nastupio u koaliciji sa strankom Zavetnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari