IZBORI - GLASANJE - NOVI SADfoto BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ

Nakon izjave Vladimira Gajića, predsednika Narodne stranke, da je napravljen dogovor između te partije i Dosta je bilo za zajednički nastup na predstojećim beogradskim izborima, odnosno da sada čekaju i Dveri da se priključe toj koaliciji, u tom pokretu za Danas kažu da oni čekaju poziv koalicije NADA (Novi DSS i POKS) za ujedinjene desnice i zajednički nastup.

Potpredsednik Srpskog pokreta Dveri Ivan Kostić u izjavi za Danas najpre konstatuje da su ih birači kaznili na prethodnim izborima, jer nije došlo do ujedinjenja desnice.

– Sada više nema prepreka da do tog ujedinjenja dođe i beogradski izbori su prva prilika za to. Zato pozivamo koaliciju NADA da, kao najjača grupacija desnog spektra, pokrene to ujedinjenje, gde bi pored Dveri bile i druge patriotske organizacije, kao i istaknuti srpski intelektualci, a Dveri će se tom pozivu rado odazvati – kaže sagovornik Danasa.

Nakon tog ujedinjenja, dodaje, treba razgovarati o tome da li je bolje izaći u jednoj ili dve opozicione kolone na beogradskim izborima.

Podsetimo, Dveri su na prethodnim izborima izašli sa Zavetnicima i nisu prešli cenzus ni na beogradskom ni na republičkom nivou, nakon čega je lider tog pokreta Boško Obradović podneo ostavku, zbog izbnog fijaska.

Liderka Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski, neposredno nakon izbora, opravdala je sumnje velikog dela javnosti da je njena stranka zapravo projekat Aleksandra Vučića time što se pohvalno izražavala o predsedniku Srbije (kao i on o njoj), najavljujući ulazak u Narodni pokret za državu, čiji je inicijator i osnivač upravo Aleksandar Vučić.

Narodna stranka i Dosta je bilo čekaju Dveri, a Dveri poziv koalicije NADA za zajednički nastup desnice na beogradskim izborima 1
Foto: FoNet/Milica Vučković

Narodna stranka, koja je samostalno izašla na decembarske izbore i doživela apsolutni krah, ostala je bez svog predsednika Vuka Jeremića, kojeg je zamenio Vladimir Gajić.

On je juče i danas intezivirao javne nastupe i izrazio veliko interesovanje za nastup NS na novim beogradskim izborima.

Osim što je rekao da je već uspostavljen dogovor sa pokretom Saše Radulovića, još jednim izbornim gubitnikom (u koaliciji sa Borisom Tadićem i „Otetim bebama“) na decembarskim izborima, odnosno izrazio očekivanje da će im se u toj koaliciji pridružiti i Dveri, Gajić je dodao da prema rezultatima prethodnih izbora – to je ukupno šest odsto glasova.

– Nesumnjivo je da postoje potpuno isti interesi tri stranke. Na lokalnom nivou imamo saradnju od ranije. Nastojimo da okupimo sve stranke desnog centra – rekao je Gajić.

I, dok sve stranke desnice koje su ostale ispod cenzusa na decembarskim izborima čekaju zapravo onu koja je taj cenzus prešla – koaliciju NADA, ona čeka dogovor sa Srbijom protiv nasilja o tome da li će opozicija ići u dve kolone kao 17. decembra, ili će se ovog puta odlučiti za zajednički nastup, bez obzira na ideološki jaz koji vlada među njima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari