"Opozicija da ostavi po strani ideološke razlike i sujete": Dveri traže ispunjavanje izveštaja ODIHR-a i ujedinjenje opozicije 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ/DS)

Srpski pokret Dveri saopštenjem poziva sve sve stranke opozicije da ostave svoje ideološke razlike i sujete po strani i da međusobnom saradnjom dođu do toga da nijedan opozicioni glas ne bude bačen na novim izborima u Beogradu. Ističu i važnost ispunjavanja zahteva ODIHR-a.

„Ponovljeni izbori u Beogradu najozbiljnija su šansa za početak kraja režima Aleksandra Vučića i SNS-a. Zato nijedan opozicioni glas ne sme ostati ispod cenzusa“, navode iz Dveri.

Smatraju da, ukoliko se ispune zahtevi ODIHR-a, što je od suštinske važnosti za regularnost izbora, i ako se spreči ponovna masovna migracija birača u Beograd, a nakon toga se i odbrane izborni rezultati, „nema sumnje da će koruptivni režim SNS-a u Beogradu pasti“.

„Druga veoma bitna stvar za pobedu na beogradskim izborima je da sve stranke opozicije ostave svoje ideološke razlike i sujete po strani i da međusobnom saradnjom dođu do toga da nijedan opozicioni glas ne bude bačen. Pobeda opozicije u Beogradu zasigurno će pokrenuti domino efekat i u drugim gradovima pred lokalne izbore, a u mnogima od njih, poput Novog Sada, Niša, Čačka ili beogradskih opština, opozicija ima veliku šansu za pobedu“, kažu iz Dveri.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari