Šumovi na vezi predsednika i premijerke 1Foto:Epa/Andrej Cukić

Premijerka Srbije i novopečena članica Srpske napredne stranke Ana Brnabić našla se u vrlo nezgodnoj političkoj situaciji jer sve više gubi poverenje koje u nju ima lider naprednjaka i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, saznaje Danas iz izvora bliskih kabinetu premijerke.

„Komunikacija između nje i Vučića, bez ikakvog obrazloženja, nije ni približno onakva kakva je bila do pre nekoliko meseci. Umesto direktne komunikacije sa premijerkom Brnabić sve češći su slučajevi da su umesto Vučića glavni sagovornici premijerke ljudi iz njegovog kabineta. Svi vide da su se stvari promenile, ali niko ne zna tačno zašto“, navodi naš izvor.

Na pitanje zašto je došlo do šumova u vezi između premijerke i predsednika Srbije  mišljenja su podeljena. Jedan deo naših sagovornika smatra da su javni nastupi premijerke Brnabić, o kojima se posle zbijaju šale na društvenim mrežama, počele veoma da smetaju Vučiću i da ga jako nerviraju s obzirom na to koliko se on priprema za svaki medijski nastup.

Drugi pak veruju da je Vučić zbog najnovijih afera u koje su umešani neki od njegovih najbližih saradnika, poput ministra policije Nebojše Stefanovića, postao mnogo oprezniji i da više ne želi svoj rejting koji ima kod građana da troši na one zbog kojih ima problema.

„Primetno je da Vučić u poslednje vreme pribegava javnim nastupima i događajima u kojima izbegava društvo Stefanovića, pa i premijerke Brnabić. Tačno je da ih pred novinarima uvek brani, ali je jasno da sve češće izbegava da se sa njima pojavi pred medijima. Zato ide samo na one događaje koji su „sigurica“, a to su otvaranje novih autoputeva, gde je uvek u društvu ministarke Zorane Mihajlović, jer građani to vole. Upadljivo je da na ovim događajima nema Stefanovića i premijerke, a i kada se Brnabićeva nekad i pojavi, izostane njeno obraćanje građanima, kao što je to bio slučaj na otvaranju deonice od Surčina do Obrenovca“ kaže jedan od naših dobro obaveštenih izvora.

Sve jasniju preraspodelu uloga unutar Vlade i SNS naši sagovornici vide i kao uvertiru pred redovne parlamentarne izbore u maju i onoga što bi moglo da se dešava posle izbora.

„Ono što je sigurno je da premijerka Ana Brnabić i ministar Nebojša Stefanović neće sedeti skrštenih ruku i čekati da ponovo dobiju Vučićevo poverenje“, navode naši sagovornici.

Kabinet: Brnabić u kampanji

Neki od bliskih saradnika premijerke Ane Brnabić, koji su insistirali na anonimnosti, ističu da „nema razloga da očekuju bilo kakve promene“.

„Ana Brnabić će učestvovati u kampanji SNS, imamo rezultate s kojima ćemo se pojaviti pred građanima, veliki projekti su tek pred nama, tako da ne očekujemo bilo kakva iznenađenja“, navode naši sagovornici.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari