Sutra sastanak Vučića i evroparlamentaraca 1Foto: BETAPHOTO/ MILAN OBRADOVIĆ; Foto: BETAPHOTO/ MILAN OBRADOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i delegacija Evropskog parlamenta, koja dolazi u Beograd na nastavak međustranačkog dijaloga o poboljšanju izbornih uslova, srešće se sutra ujutru, potvrđeno je Danasu u kabinetu predsednika.

Delegacija EP u kojoj su Tanja Fajon, Vladimir Bilčik i nekadašnji poslanici Knut Flakenštajn i Eduard Kukan će u petak i subotu razgovarati sa opozicionim partijama i predstavnicima vlasti.

Parlamentarci su za N1 rekli da rade na finalizaciji agende i da su u kontaktu sa predsednikom Skupštine Ivicom Dačićem i ostalim akterima.

Mi takođe želimo da se sretnemo sa njim i radimo na detaljima. Kada dođemo u Beograd sve će biti jasnije. Planiramo da imamo sastanke sa svim relevatnim akterima u Srbiji, a to svakako uključuje predsednika“, naveo je Bilčik.

Dok je Fajon navela da će razgovarati sa svim parlamentarnim strankama.

Biće predsednik Skupštine, verovatno ćemo se sresti i s predsednikom države. Puno je dinamike ovih dana, imali smo 25 sastanaka sa svim partijama koje učestvuju u dijalogu“, rekla je Fajon.

U Palati Srbije sutra u 10 i 30 sati počinje međustranački dijalog, koji će prvog dana biti u tri sesije.

U prvoj će učesnici govoriti o očekivanjima ovog dijaloga, dok će druge dve biti posvećene medijima.

Druga sesija će se odnositi na mehanizme koji će osigurati da svi politički akteri budu ravnomerno zastupljeni u medijima, a treća na ravnomernu zastupljenost na javnim servisima.

Radna večera je planirana u restoranu Novak na Novom Beogradu.

U subotu se od devet sati nastavlja razgovor o medijima, a od 11 do 12 sati će se izvoditi zaključci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari