SZS: Fašistički metod obračuna režima sa demonstrantima 1Logo: Savez za Srbiju

Određivanje pritvora od 30 dana mladiću koji je na protestu nosio plastičnu maketu vešala, nije samo histerična reakcija i licemerje vlasti, već i opasan iskorak u novu fazu fašističkog obračunavanja sa demonstrantima, ocenio je Savez Za Srbiju.

Oni su upitali ministarku pravde da li je mladić sa imitacijom vešala veća opasnost po društvo od, na primer, napadača koji su pravim štanglama razbili glavu Borku Stefanoviću u Kruševcu, a koji su pušteni na slobodu.

„Kako je nošenje rekvizita na protestu veći zločin od usmrćivanja žene neodgovornom vožnjom, budući da je vozač direktora Koridora Srbije Zorana Babića pušten da se brani sa slobode? Da li se kazne određuju po težini počinjenih dela, ili po političkom pedigreu počinitelja pa se i institucionalno ozvaničava podela građane na one prvog i drugog reda“, navodi Savez za Srbiju u saopštenju.

Savez za Srbiju zahteva od nadležnih organa da ponište odluku o pritvoru i da ne pristaju na brutalnu zloupotrebu od strane izvršne vlasti u cilju zastrašivanja građana koji mirno protestuju već dva meseca.

„U suprotnom, saučestvuju u fašističkim metodatama obračuna režima sa demonstrantima – danas su to plastična vešala, sutra može biti bilo koji transparent koji nije po volji Aleksandra Vučića“, dodaje SZS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari