SZS podržao protest ljudi oštećenih kreditima u švajcarskim francima 1Foto: Savez za Srbiju

Savez za Srbiju podržava protest oštećenih bankarskih klijenata koji okuplja ljude oštećene lihvarskim kreditima indeksiranim u švajcarskim francima, navedeno je u njihovom saopštenju.

Kako je navedeno, oni podržavaju njihov zahtev da Vrhovni kasacioni sud ujednači negativnu praksu prema kamatama u ovoj valuti, kao što je učinio u vezi sa obradom kredita od strane banaka.

„Savez za Srbiju ističe da su ovi krediti neprihvatljivi vid otimanja od građana i podržava donošenje zakona o dinarizaciji ovih kredita ili zakona kojim bi se nehumane kamate u švajcarcima eliminisale, a oštećenim građanima omogućilo da isplate svoj bankarski dug na realnim osnovama, bez plenidbe imovine od strane izvršitelja i uz otpis nezakonitih opterećenja na leđima građana“, piše u saopštenju.

Kako je istaknuto, Vvše od 25.000 porodica očekuje brzu reakciju države i konačno rešenje ovog problema koji predstavlja „vid organizovane pljačke naroda“.

„Režim Srpske napredne stranke ostaje nem na ovaj problem, iako su godinama obećavali da će ga rešiti. Očigledno im prija zagrljaj bankarskog lobija“, istaknuto je u saopštenju.

SZS podržava i zahteve drugih oštećenih građana usled činjenice da Narodna banka Srbije štiti bankarske monopole a ne građane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari