SZS: Škola u Leštanu sagrađena posle sedam godina vlasti SNS 1Foto: Peđa Mitrović

Zamenik šefa odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini grada Peđa Mitrović izjavio je danas da je iznenađujuća izjava zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da je škola u Leštanu izgrađena novcem iz republičkog budžeta, kada je praksa bila da se škole u Beogradu grade iz sredstava grada.

„Poslednjih decenija škole se u Beogradu prave parama iz gradskog budžeta. Izgleda da para više nema. Izgleda da je povećanje od više stotina miliona evra troškova za plate i kupovinu raznih roba i usluga, kao i ogromno povećanje cena gra

evinskih radova koje plaća grad, dovelo do toga da para nema“, kazao je Mitrović.

Kako je saopšteno iz Stranke slobode i pravde (SSP), Mitrović je rekao da je izgradnjom škole u Leštanu „posle sedam godina vlasti Srpske napredne stranke (SNS) Beograd dobio novu osnovnu školu“ i dodao da je od 2008. do 2013. godine izgrađeno osam škola.

„Škola za koju je gradonacelnik Siniša Mali na sastanku sa građanima Leštana rekao da će biti gotova 2017. godine završena je sa tri godine zakašnjenja, posle dve godine gradnje. Nekada se u Beogradu škola kao Dragan Lukić na Bežanijskoj kosi gradila za 100 dana. Danas više od 1.000“, kazao je Mitrović koji je i funkcioner SSP.

On je rekao da je „važno da su deca i roditelji u Leštanu dobili novu školu“, ali da čudi izjava zamenika gradonačelnika da je školu napravila država sredstvima iz republičkog budžeta, i dodao da je „Republika više puta odobravala vanredne transfere gradskom budžetu“ i da „zato školu ne gradi Beograd nego Srbija“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari