Tadić i Đurišić predstavljaju SDS u dijalogu vlasti i opozicije uz posredovanje EP 1Foto:www.sds-org.rs

Socijaldemokratska stranka (SDS) najavila je danas da će učestvovati u međustranačkom dijalogu, uz posredovanje Evropskog parlamenta, zakazanom za 9. i 10. oktobar u Skupštini Srbije i da će njeni predstavnici u tim razgovorima biti lider SDS Boris Tadić i šef poslaničke grupe Marko Đurišić. 

„Smatramo da je naša obaveza da se na svakom mestu i na svaki mogući način borimo za povratak demokratije u Srbiju i upravo zbog toga prihvatamo i ovaj razgovor koji vidimo ne samo kao šansu da razgovaramo o ispunjavanju naših zahteva, već i još jednu priliku da međunarodne predstavnike upoznamo sa katastrofalnim stanjem demokratije u Srbiji“, stoji u saopštenju SDS.

Dodaje se da je odluka o učešću u dijalogu vlasti i opozicije uz posredovanje Evropskog parlamenta, doneta u skladu sa odlukom Glavnog odbora Ujedinjene Demokratske stranke.

Prethodno je i Demokratska stranka najavila da će učestvovati u tim razgovorima u Skupštini Srbije u kojima će je predstavljati predsednik DS Zoran Lutovac i zamenik šefa poslaničke grupe Balša Božović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari