Tadić: Neuporedivo bolji dokument 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ/DS

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je danas da je dokument koji su predložili predstavnici Evropskog parlamenta „neuporedivo bolji od onoga što su imali do sada“.

„Imamo mogućnost da participiramo u Republičkoj izbornoj komisiji i biračkim telima na nivou pariteta, a zajedno sa REM i u nadzornim telima za kontrolu medija sa nacionalnim pokrivanjem lokalnih i kablovskih mreža, što je dobra okolnost“, rekao je Tadić novinarima posle međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima u Palati Srbija.

On je istakao da „predlozi koje su evroparlamentarci usvojili manje-više dolaze iz političke paltforme“ SDS.

Ocenio je, međutim, da platforma koja je došla kao posledica pregovora ne znači da su u Srbiji idelani izborni uslovi, ukoliko se ona primeni, jer vlast može da je krši već sutradan političkim nasiljem, novim političkim krađama, maltretiranjima, zverstvima i ubistvima, „što su radili u prethodnom periodu“.

„Moramo da se borimo za izborne uslove kakva god da je platforma koju međunarodni predstavnici predlože, a vlast usvoji. Mi ćemo učestvovati u ovim skupštiskim i nadzornim telima želeći da menjamo klimu u Srbiji i do poslednjeg trenutka nećemo odustati od borbe za najbolje moguće izborne uslove“, istakao je Tadić.

On je još jednom pozvao opoziciju da udruže snage i izbore se za najbolje moguće izborne uslove.

Tadić je rekao da danas „niko nikakav dokument nije potpisao“, već su ga samo dobili na uvid, i naveo da će se političke stranke izjašnjavati o njemu.

Dodao je da će SDS, ukoliko predložene mere ne budu primenjene i izborni uslovi ne budu unapređeni, razgovarati sa opozicijom šta da se radi u budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari