Tadić: Opozicione stranke ne treba da izlaze na izbore na jednoj listi 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Opozicione stranke ne treba da izlaze na izbore na jednoj listi, ali bi trebalo da imaju određenu vrstu dogovora i platforme o izborima i izbornim uslovima, izjavio je danas predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić.

Tadić je za televiziju Nova S poručio da se ne nameće da bude ni predvodnik opozicije, niti njen eventulani predsednički kandidat.

Bilo bi dobro, dodao je on, da imamo saglasnost o izbornim uslovima odnosno da nađemo ono što nam je zajedničko u toj temi i time podižemo ugled opozicije pred pregovaračima iz Evropske unije.

Tadić je potvrdio da je u organizaciji njegove stranke održan još jedan sastanak dela opozicionih stranaka, na kom nisu bili prisutni predstavnici Stranke slobode i pravde, niti Narodne stranke.

On je ocenio kao nerealne zahteve pojedinih opozicionih stranaka da se formira ministarstvo za izbore ili da se uspostavi paralelno uređivanje javnim servisom.

Pokušavam svih ovih godina da budem od koristi. Ne kandidujem se ni za jednu poziciju od 2012. godine. To je stereotip i ljudi misle da svi koji su bili predsednici to žarko žele da budu, odgovorio je Tadić zašto se u javnosti stiče utisak da se on nameće kao vođa opozicije.

Govoreći o Demokratskoj stranci koja je osnovana na današnji dan 1990. godine, Tadić je ocenio da je tragično za srpsko društvo da jedna takva stranka luta i ne može da se nađe.

Ne mešam se dok zakon ne kaže svoje. Komuniciram sa sadašnjim predsednikom Lutovcem, ali se ne odričem ni onih sa kojima sam radio u prošlosti kao što je, recimo, Branislav Lečić, prokomentarisao je Tadić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari