Tadić posle sastanka opozicije: Uspostaviti sistem vrednosti, naredni sastanak iduće nedelje 1Foto: FoNet

Predsednik Socijaldemokratske (SDS) partije Boris Tadić bio je danas domaćin sastanka predstavnika opozicije u Srbiji, a naredni je dogovoren za iduću nedelju.

Na sastanku su, prenela je Televizija N1, bili predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović, poslanik u prethodnom sazivu Skupštine Srbije, Đordje Vukadinović, predstavnici „Ne davimo Beograd“, Pokreta slobodnih građana, Demokratske stranke Srbije, pokreta Dosta je bilo i odborničke grupe iz Skupštine beogradske opštine Stari grad „Srce grada“.

Tadić koji ih je pozvao na sastanak u prostorijama svoje SDS radi dogovora o strategiji u borbi protiv vladajuće SNS, rekao je da je razgovor „išao u smeru“ nalaženja „osnovnih zajedničkih tačaka u političkoj borbi“.

Tadić je izjavio da je jedan od današnjih zaključaka da se „uspostavi sistem unutrašnjih vrednosti“, među kojima je da se „međusobno ne napadamo kada protiv sebe imamo protivnika koji je više nego opasan“ – SNS.

Tadić je rekao da će se predstavnici opozicije dogovoriti da li će na narednim izborima u Srbiji učestvovati „u jednoj ili više kolona“ pošto procene stanje pred izbore i istraživanja javnog mnjenja, i imajući u vidu „iskustva pobede i poraza“.

„Samo sam pozvao ljude u tehničkom smislu da svi zajedno kažu svoju reč“, rekao je Tadić, istakavši: „Niti sam koordinator, niti moderator, niti lider“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari