Tadić: Prekinuti sa manipulacijama 1Foto: Božidar Petrović/Fonet

Predsednik Socijaldemokratske stranke(SDS) Boris Tadić ne očekuje da će javnost dobiti sve odgovore u vezi nedavnog nalažena oružja u Jajincima i čitavim tim slučajem, jer, kako je izjavio danas, i ranije je bilo pokušaja manipulacije takvim zbivanjima.

„Ne očekujem, jer je očigledno da se ovde ne radi samo o jednoj policijskoj ili tužilačkoj istrazi već se radi i o manipulaciji zbivanjima“, rekao je Tadić, prilikom akcije prikupljanja potpisa za vanredne izbore na Vračaru, na pitanje o nedavnom nalaženju oružja i da li će se dobiti svi odgovori. On kaže da je bilo i u prošlosti pokušaja manipulacije takvim zbivanjima i „to treba već jednom da prestane“.

Prema njegovim rečima, ima nečeg tragičnog u svemu ovome ali, na žalost, i komičnog, „da se mi u stvari na Balkanu takmičimo u broju državnih udara“. Evo vidim, Srbija poslednih dvanaest meseci vodi dva jedan prema Crnoj Gori u broju državnih udara, što govori o jednom tragikomičnom karakteru vlasti na ovim prostorima, rekao je Tadić. Tadić je ponovio i da opozicija treba da da ima zajedničkog predsedničkog kandiadata, najavljujući da će se o tome razgovarati u narednim danima, ali i napominje da ne treba izlaziti za njegovim imenom u javnosti jer bi to koristilo premijeru Aleksandru Vučiću.

„Potrebno je da se obavežemo potpisom da nećemo učestvovati u vlasti sa Srpskom naprednom strankom(SNS) ni pre ni posle predsedničkih izbora“, naglasio je Tadić, koji kaže da su vrata za razgovore o zajedničkom predsedničkom kandidatu otvorena za one stranke koje ne sarađuju sa vlastima.

Tadić je rekao i da je današnja akcija prikupljanja potpisa za ponavljanje izbore na Vračaru istovremeno i borba protiv korupcije jer „šta je nego korupcija kada se preuzimaju odbornici nuđenjem pogodnosti“.

„Očito je da se ne radi o ideološkim razlozima za odbornike koji prelaze iz jedne u drugu stranku odmah nakon izbora nego o tome da dobijaju određene pogodnosti, što je dokaz da u stvari nema borbe protiv korupcije u Srbiji“, rekao je Tadić.

Akciju prikupljanja potpisa za Peticiju za raspisivanje vanrednih lokalnih izbora na Vračaru organizovali je koalicija Vračar slobodno, u kojoj su SDS, Demokratska stranka i Nova, sa pokretom Dosta je bilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari