Tanja Fajon nova predsednica odbora za stabilizaciju i pridruživanje Srbije i EU 1Tanja Fajon Foto: EPA/DUMITRU DORU

Veliko mi je zadovoljstvo i čast što mi je pružena mogućnost da predsedavam delegacijom Evropskog parlamenta pri Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje između Srbije i EU, izjavila je Tanja Fajon, nova predsednica odbora za stabilizaciju i pridruživanje Srbije i EU.

Ona je istakla da je srećna što nastavlja da se bavi Srbijom i što je dobila priliku da se potpuno posveti njenoj evropskoj integraciji.

„Budite uvereni da ću dati sve od sebe tokom narednog perioda u cilju jačanja odnosa i zbliživanja Srbije i EU. Od velike je važnosti nastaviti evropski put Srbije i omogućiti da se njene integracije kreću u pozitivnom smeru. Budućnost celog Zapadnog Balkana nalazi se u Evropskoj Uniji“, navela je Fajon.

Ona je istakla da je cilj Srbije da postane ravnopravna članica EU i da se pridruži porodici evropskih zemalja.

„Moje želja, a i obaveza, u narednom periodu predsedavanja, biće da tako nešto probam i da ostvarim. Takođe trudiću se da što više približim kako Srbiju Evropskoj Uniji tako i Evropsku Uniju Srbiji. Stremiću ka tome da to uradim na obostrano zadovoljtvo obeju strana“, kazala je ona. 

„Radujem se novim izazovima koji su pred nama, uz uverenje da ćemo zajedno uspeti sve da ih pređemo i dokažemo da je put reformi koji je Srbija započela pravi put i da se upravo posle dosta teškog posla i dugih pregovora, nalazi trijumfalni završetak“, istakla je Fajon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari