Tepić i Todorić podneli krivične prijave protiv članova Kriznog štaba 1Foto: FoNet/ Vlada Srbije/ Slobodan Miljević (arhiva)

Potpresednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić i advokat Vladfimir Todorić podneli su danas krivičnu prijavu protiv premijerke Ane Brnabić, ministra zdravlja Zlatibora Lončara i četiri lekara člana Kriznog štaba, zbog sumnje u izazivanje opšte opasnosti i ugrožavanja života i zdravlja.

Tepić je, posle podnošenja prijave, novinarima rekla da su Brnabić, Lončar, Zoran Gojković, Darija Kisić Tepavčević, Branimir Nestorović i Predrag Kon svi zajedno obmanjivali javnost još od marta, kada su „vrlo svesno tempirali početak epidemije“ zbog izbora.

Krizni štab ona je nazvala „privatnim štabom Aleksandra Vučića i njegove klike, paravan koji je napravljen za ovu strašnu prevaru građana“.

Kako je istakla Tepić, postoje dokazi da su članovi Kriznog štaba vrlo svesno objavljivali javnost i manipulisati informacijama.

Ona je objasnila da je zato, zajedno sa Todorićem, odlučila da, zbog velike prevare građana, krivičnom prijavom „zapečati“ tu situaciju, u ime svih obolelih i preminulih.

Tepić je novinarima rekla i da je, uoči dolaska Brnabić i Lončara u Novi Pazar, neko tokom noći skinuo umrlice sa javnih tabli u gradu gde se one kače, „kako bi čak i na ovaj način lažno prikazala stanje u tom nesrećnom gradu“.

Todorić je naglasio da zakoni u Srbiji koji se tiču javnog zdravlja i epidemija ne poznaju krizne štabove i da je to „privatno telo onog ko ga je formirao“ i u to „fantonsko telo“ su ušli poslušnici, koji ne prave problem.

On je konstatovao da je i sam Kon priznao da je Srbija nespremna dočekala pandemiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari