Tepić: Od dolaska SNS na vlast u Beogradu izgrađeno milion kvadrata nelegalnih objekata 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić kazala je danas da je od dolaska Srpske napredne stranke (SNS) na čelo Grada Beograda izradjeno milion kvadratnih metara nelegalnih objekata, te sada ukupna površina takvih objekata u gradu iznosi dva i po miliona kvadratnih metara.

Tepić je novinarima ispred zgrade Radio-televizije Srbije rekla da je „najpoznatiji u lancu“ privatni stečajni upravnik Novak Stajić, brat „prvog čoveka“ Sekretarijata za poslove ozakonjenja objekata grada Beograda Nemanje Stajića,

Navela je da je za inspekcijske poslove zadužena Sonja Podunavac Božović, dok je „glavni pokrovitelj“ Novak Nedić, kum Novaka Stajića i dugogodišnji generalni sekretar Vlade i visoki funcioner SNS-a.

„Košta informacija da na nekom slobodom državnom zemljištu ‘zabodete kolac’. Posebno se plaća da počnete da gradite, a da vas niko ne dira. Posebno se plaća i ubrzana procedura za dobijanje dokumentacije za tu gradnju i dodatno se takodje plaća za nediranje dok ta procedura traje. Na kraju ide posebno plaćanje za samu legalizaciju“, rekla je ona.

Tepić: Od dolaska SNS na vlast u Beogradu izgrađeno milion kvadrata nelegalnih objekata 2

Tepić je navela da Ivan Komatina dobija 50 evra za svaki kvadratni metar nelegalne gradnje na teritoriji grada.

Po njenim rečima, Novak Stajić je vlasnik više od 30 stanova i garaža u ulici Kraljice Natalije 29, a tamošnji stanari se prinudno iseljavaju.

Ona je ocenila da ukoliko je ona došla do tih podataka, policija i tužilaštvo moraju s tim već biti upoznati.

Tepić je pozvala policiju i tužilaštvo da se bave tim slučajevim nelegalne gradnje i rekla da „imaju rok nedelju dana“, kada će ona objaviti nove podatke o nelegalnoj izgradnji u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari