Tepić uputila pismo apela ambasadorima EU zbog zastrašivanja 1Foto: FoNet/ TV FoNet

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić uputila je pismo apela ambasadorima zemalja članica Evropske unije u Beogradu, budući da je njeno višesedmično iznošenje dokaza o umešanosti srpskih vlasti u trgovinu oružjem rezultiralo novim zastrašivanjem, pa čak i objavljivanjem adrese i fotografije zgrade u kojoj živi sa svojom porodicom.

Sa velikom zabrinutošću sam sinoć, 24. novembra, primila dokaze o objavljivanju fotografije sa adresom i vratima zgrade u kojoj živim sa svojom porodicom, na društvenoj mreži Tviter, i to uz objavu o mom prezimenu i poreklu od strane glavnog urednika tabloida “Informer” Dragana J. Vučićevića, koji je jedan od najagresivnijih režimskih glasnogovornika. Podsećam vas da je slična matrica korišćena i u slučaju Olivera Ivanovića, koji je bio praćen, sniman i satanizovan u medijima, pre nego što je mučki ubijen“, navodi Tepić u pismu ambasadorima.

Ona je navela i da  već nedeljama iznosi dokaze o zloupotrebama lica iz vrha vlasti i njima bliskih ljudi, a u vezi sa trgovinom oružja, te da uprkos tome izneti dokazi nisu doveli do istrage nadležnih državnih organa. Naprotiv, doveli su isključivo do niza iracionalnih i agresivnih reakcija predstavnika vlasti, istakla je Tepić, navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde.

Imajući u vidu da je Evropska unija prepoznala deficite demokratskih institucija u Srbiji, te se zato i sama uključila u posredovanje između vlasti i opozicije radi stvaranja uslova za dijalog, smatrala sam za korisno da vas obavestim o najnovijem razvoju događaja koji očigledno ne doprinosi tom cilju“, zaključila je Tepić u pismu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari