Tepić: Vučićev odgovor jedno "veliko ništa" 1Foto: FoNet/TV

Potpredsednica Stranke slobode i pravde i poslanica Marinika Tepić reagovala je danas na demanti MUP-a da se Muhamed Dahlan ne nalazi na Interpolovoj poternici navodeći da se Dahlan nalazi u sistemu Interpola i da se objašnjenje MUP-a odnosi na crvenu poternicu.

Tepić je za televiziju N1 naglasila da je ona ranije na konferenciji za novinare naglasila da se Dahlan ne nalazi na crvenoj poternici i da ima više vrsta poternica Interpola.

Dodala je da se Dahlan nalazi u sistemu Interpola još od kada je Palestina pristupila toj organizaciji 2017.

Tepić je za N1 rekla da predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio sa „jedno veliko ništa“ na njena ranije postavljena pitanja o trgovini oružjem u vreme dok je Vučić bio ministar odbrane, odnosno da Vučić nije odgovorio ni na jedno njeno pitanje, rekla je Tepić.

Ona je kazala da je radnik valjevske fabrike „Krušik“ Aleksandar Obradović pustio „duha iz boce“ i dodala da je važno da drugi nastave tamo gde je on stao.

Tepić je, govoreći o jučerašnjoj konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, kazala da se tokom same konferencije nije čuo ton tokom prenosa iste, kao i da je Skupština Srbije kasnije nakon konferencije objavila snimak sa tonom na svom kanalu na Youtube-u.

Dodala da je „neko verovatno utišao ton“ dok se sama konferencija uživo prenosila.

„Verujem da je to bila klasična sabotaža“, ocenila je Tepić za N1.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije juče je saopštilo da su „apsolutno netačne tvrdnje predstavnice Saveza za Srbiju Marinike Tepić da se Mohamed Dahlan nalazi na poternici Interpola“.

U sistemu te međunarodne policijske organizacije za Dahlanom nikada nije bila raspisana poternica, niti se trenutno potražuje putem Interpola, naveo je MUP u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari