Todorovski: Nije lako biti uzbunjivač, ali je čast i ne mogu da ćutim 1Foto:Fonet/Zoran Mrđa

Protest protiv vlasti završen je večeras u Ulici kralja Milana između sedišta Republičke izborne komisije (RIK) i kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ispred RIK ostavljena je kutija u koju građani mogu da ubacuju svoje predloge o narednim akcijama i govorima. Izražena je i podrška Dobrici Veselinoviću iz Inicijative Ne davimo Beograd kojeg su zvali na informativni razgovor u policiju.

Na početku protestne kolone bio je transprarent sa natpisom „Bojkot 2020“.

Komunalni policajac iz Niša Aleksandar Todorovski pozvao je večeras zaposlene u preduzećima i institucijama da javno iznesu istine o zloupotrebama, ako su im poznate, navodeći da nije lako biti uzbunjivač, ali da mu je „čast da bude na strani istine i građana“.

„Kratka je ova noć da sakrije sva njihova kršenja zakona, sa čim se odavno borim“, rekao je Todorovski na protestu u Beogradu na platou ispred Filozofskog fakulteta, u organizaciji Građanskog otpora.

On je, navodeći da zna da nije lako biti uzbunjivač, rekao da je moguće da će zbog iznošenja istine ostati bez posla, ali kako je naglasio: „Istina pa šta bude“.

„Tužilštvo ćuti, ali neće uvek biti tako, možda će neko drugo tužilaštvo da uradi šta treba i odgovraće ko krši zakone“, naglasio je Todorovski.

On je rekao da zbog informacija koje je objavio, kao što je „zloupotreba ličnih podataka“, trpi pritiske ali da „nije mogao da ćuti kao da se ne dešava ništa“.

„Uzbunjivači su simbol pravde, hrabrosti i savesti, to je svetlo na kraju tunela“, rakao je student prava iz Kragujevca Lazar Ašanin.

To svetlo, kako je naglasio, „osvetliće sasvim ovaj tunel u koji smo upali“.

On je rekao da se na fakultetu uče mnogi predmeti ali da se na protestu „sa hrabrim ljudima, uči životni fakultet“.

„Tu su profesori obični ljudi koji su svojim velikim delima pokazali šta znači biti čovek“, rekao je Ašanin.

Nakon uvodnih obraćanja, okupljeni su krenuli u protestnu šetnju ka sedištu Republičke izborne komisije, noseći veliki transparent sa natpisom „U bojkot 2020“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari