Trajković: Eksperimenti nad Srbima na Kosovu 1Rada Trajković Foto: N1 (Arhiva)

Predsednica Evropskog pokrera za Kosovo Rada Trajković ocenila je danas da hapšenje policajaca na severu Kosova nije etnički motivisano, već da je reč o borbi protiv kriminala koju je trebalo da podrži i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i rekla da je brine eksperimenat koje šef države sprovodi nad Srbima na severu Kosova.

„Da je predsednik odgovoran, on bi trebalo da podrži tu akciju, a ne da podiže odbranu, vojsku i policiju“, rekla je Trajković agenciji FoNet.

Ona je ocenila da je današnja akcija uznemirila Srbe na severu Kosova, ali i da je predsednik Srbije trebalo da na bolji način upozori tamošnji živalj.

Prema njenom mišljenju, Vučić je – ako ne preko Prištine, onda preko međunarodne zajednice – trebalo da insistira na tome da ne u današnjoj akciji na sevru Kosova ne bude represije.

„Vrlo sam zabrinuta zbog eksperimenata koje predsednik države sprovodi nad Srbima na severu Kosova i zbog nejgovog neodgovornog ponašanja“, naglasila je Trajković.

Ona je kao problem navela i to što je jučerašnjoj sednici srpskog parlamenta prisustvovao i potpredsednik Srpske liste na Kosovu Milan Radojičić.

Ona smatra da to što tokom zasedanja Skupštine Srbije o Kosovu na balkonu sede ljudi tako sumnjivih biografija koji se povezuju sa kriminalom, pokazuje neodgovornost i šalje pogrešnu poruku i daje negativnu sliku Srbije pred međunarodnom zajednicom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari