Trajković: U ovim vremenima veoma se oseća nedostatak Olivera Ivanovića 1Rada Trajković Foto: N1 (Arhiva)

Veoma se oseća nedostatak Olivera Ivanovića u ova teška vremena na Severu Kosova, više nemate lidera tog kapaciteta i tih mogućnosti i sposobnosti da okupi narod, rekla je predsednica Evropskog pokreta Srba na Kosovu i Metohiji Rada Trajković u intervjuu potrtali KoSSev i istakla da najbolji uvid u istragu ubistva Uvanovića imaju Tači i Amerikanci.

Ivanović je umeo da okupi sve ljude, da komunicira sa svima, nije bio isključiv. Danas, kada ga nema, tačno osetite taj vakum i taj nedostatak čoveka koji može da bude alternativa ovom bezumlju i ovom strahu koji vlada na Severu, rekla je Trajković. Najbolji uvid u istragu Oliverovog ubistva imaju Tači i Amerikanci, i moguće je da međusobno trguju.

To sa dosijeima je već postao biznis, rekla je ona. Poseban je cinizam, kako je rekla, što se na neki način, od strane predsednika, čak i mrtvom Oliveru pokušavaju preoteti zasluge za odbranu mostova na Ibru i Severa Kosova i Metohje, i to sada pripisati Milanu Radoičiću, koji u to vreme na Severu nije ni bio. Na pitanje ko je uopšte Milan Radoičić, Trajković je rekla da je strategiju mafijaškog delovanja u Srbiji, neko temeljito radio u Beogradu.

„Možda je strategija bila da mafiju izmeša. Zvonko Veselinović je otišao za Novi Sad, a nama je doveden Radoičić koji nije ovde rođen. Sa njim je došla jedna bulumenta mafijaška, nekih ljudi sa bradama koje niko nije poznavao. Oni su zavladali Severom. Narod se uplašio“, rekla je Trajković.

„Ramuš Haradinaj je održavao blizak kontakt sa Milanom Radoičićem i tražio da on dobije neku zvaničnu poziciju, odnosno funkciju, jer su ga iz međunarodne zajednice prozivali i kritikovali što održava taj kontakt. Kada sam ga pitala zašto to radi – rekao mi je da Radoičić „kontroliše Sever“ i da on kao predsednik vlade sa Severom nema nikakvih problema, jer Radoičić „sve odlično kontroliše i sve što obeća, to i ispuni“, rekla je ona.

„Svi na severu Kosova znaju da su Radoičić i Veselinović bili u pratnji Vučića u Srebrenici. Oni su prijatelji, druže se i posećuju… To nije nikakva tajna. Službe to znaju. Svi na Severu to znaju. Oni se sami time hvale“, rekla je Trajković.

Veliki sam protivnik nezavisnosti Kosova, kao i podele Kosova. Podela Kosova je loše rešenje. To bi ceo region bacilo u novi haos i destabilizaciju bez kraja, a od Balkana napravilo drugi „Bliski istok“, ocenila je Trajković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari