Kragujevčani traže Vučićevu ostavku i uređenu državu 1Foto: Pressek

Građanski protesti protiv režima Aleksandra Vučića u Kragujevcu, koji se organizuju pod sloganom „Jedan od pet miliona“, sve su masovniji i žešći.

Uz Beograd, protesti u Kragujevcu su, prema medijskim procenama, najmnogoljudniji i najenergičniji. Na hiljade Kragujevčana iz subote u subotu, uz pištaljke, trube i bubnjeve, kragujevačkim ulicama i trgovima demonstrira nezadovoljstvo situacijom u državi i gradu i traži ostavku predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

– Mislim da je, kad su tekući protesti u pitanju, najvažnije to što su se građani Kragujevca i drugih gradova i mesta u Srbiji, napokon oslobodili straha koji je godinama unazad širila aktuelna vlast. Proteste podržavam, jer vidim i osećam da se iskra slobode koja je zaiskrila najpre u Beogradu, a zatim i u Kragujevcu i Nišu, pretvara u plamen koji zahvata celu Srbiju, i koji će teško moći da se ugasi, a da prethodno ne budu ispunjeni zahtevi pobunjenih građana, među kojima je sve definisaniji i glasniji onaj kojim se traži ostavka predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kaže za naš list poznati kragujevački novinar Branko Vučković.

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije u Kragujevcu Jugoslav Ristić kaže da proteste podržava zato što hoće da svi građani Srbije žive u uređenoj državi, u kojoj institucije rade svoj posao i u kojoj se radnička prava na rad i dostojanstven život, te pravo sindikalnog organizovanja, ne krše kako se to čini u Srbiji.

– Hoću da živim u zemlji u kojoj se poštuju Ustav i zakoni, i u kojoj sva moć nije skoncentrisana u rukama jednog čoveka, ma ko on bio, ističe Ristić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari