Tri četvrtine građana misli da će Zelenović i Paunović izaći na lokalne izbore 1Foto: Medija centar Beograd

Čak 76 odsto građana smatra da će Nebojša Zelenović i Saša Paunović izaći na lokalne izbore u Šapcu i Paraćinu, pokazali su rezultati ankete Danasa.

Povodom spekulacija, kao i činjenice da Zelenović i Paunović još uvek nisu doneli konačne odluke o tome da li će izaći na lokalne izbore, upitali smo građane šta misle kakve će biti njihove odluke.

Tri četvrtine građana, tačnije 76 odsto njih misli da će oni izaći na izbore, dok 24 odsto građana misli da oni, ipak, neće izaći na izbore u svojim gradovima, pokazali su rezultati Fejsbuk ankete gde je glasalo 1.900 građana.

Tri četvrtine građana misli da će Zelenović i Paunović izaći na lokalne izbore 2

Sličan rezultat bio je i u anketi na našem sajtu, gde je glasalo 980 građana. Naime, na ovoj anketi 80 odsto građana smatra da će ova dva opoziciona lidera izaći na lokalne izbore, dok 20 odsto smatra da oni neće izaći na izbore.

Na Tviteru je razlika u glasovima bila manje drastična, od ukupno 1.116. Oko dve trećine građana, tačnije 70 odsto reklo je da smatra kako će Zelenović i Paunović izaći na lokalne izbore, dok 30 odsto veruje da neće izaći.

Na Instagramu je razlika bila 72 u odnosu na 28 odsto za opciju da će ova dva opoziciona političara izaći na lokalne izbore u Šapcu i Paraćinu.

Bilo je puno komentara čitalaca na našim anketama koji su imali podeljena mišljenja.

„Mislim da oni u svojim opštinama mogu da organizuju regularne izbore, tako da ne znam šta je sporno. Ako izgube te gradove, nikad ih neće povratiti“, glasi komentar jednog čitaoca.

„Svrha bojkota je da obesmisli lažne izbore i ogoli besmisao apsolutne vlasti SNS-a, ali ima smisla samo ako se sprovede globalno, a ne selektivno. To bi ličilo na licemerje. Ovde je ključna doslednost i zajedništvo“, poručuje jedan čitalac u svom komentaru na Fejsbuku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari