Trifunović i Škoro mogu da govore na poziv 1Foto: Pressek.rs

U kragujevačkom odboru za organizaciju protesta „1 od 5 miliona“ juče je potvrđeno da je bilo pokušaja da se iz Beograda nametnu govornici na demonstracijama.

Poslednji takav pokušaj vezan je za glumca i novog lidera Pokreta slobodnih građana Sergeja Trifunovića, koji se, uprkos sopstvenoj želji, prošle subote nije obratio građanima Kragujevca.

Članica odbora Aleksandra Kostić rekla je da je uoči poslednjeg protesta u subotu preko lokalne „nazovi opozicije“ odnosno bivših političara „nekako do lidera PSG došla informacija da treba da govori na protestu“.

– On nije ni bio planiran kao govornik, a ko je Sergeju (Trifunoviću) preneo tu informaciju, zaista ne znam, kazala je Kostić, napominjući da se govornici planiraju i „ugovaraju“ nedelju dana uoči svakog protesta i odbor je samostalan u tom izboru.

Do nesporazuma ove vrste dolazi, saznaje naš list, usled pokušaja pojedinih lidera u Savezu za Srbiju da odrede ko će da govori po Srbiji. Iz Beograda je tako stigla poruka da u Kragujevcu može da govori bilo ko „pored novinara Srđana Škora“. Iz Kragujevca je odgovoreno da za tu subotu već pozvani govornici, pa se Škoro te večeri nije obratio Kragujevčanima.

Kako ni Sergeja Trifunovića, kako mu je i rečeno, niko nije zvao da govori na protestu zakazanom za 9. mart, on se prošlog ponedeljka uveče pojavio u Kragujevcu, gde se u jednom kafiću sreo sa članovima odbora protesta. Trifunović, navodno, nije uspeo da ih ubedi da treba da govori. Umesto Trifunovića, u Kragujevcu je 9. marta uveče, na poziv lokalnog odbora za organizaciju protesta, govorio sociolog iz Beograda Jovo Bakić.

Naši izvori ističu da to nikako ne znači da Trifunović i Škoro ne mogu da govore u Kragujevcu. Naprotiv, mogu, ali kad ih pozove odbor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari