Sergej Trifunović Foto: FoNet /FEST

Trifunović je pozvan na sastanak, ali nije u mogućnosti da se odazove pozivu jer je u inostranstvu zbog poslovnih obaveza, rečeno je FoNetu u PSG.

Istovremeno, u Demokratskoj stranci Srbije potvrdili su da nisu pozvani na sastanak, ali istču kako ne bi išli ni da su dobili poziv.

„Niti smo pozvani, niti bismo išli i da jesmo. Strane diplomate primamo isključivo u sedištu stranke“, rekao je predsednik DSS Miloš Jovanović za FoNet.

Poziv nisu dobili ni predstavnici Liberalno-demokratske partije, dok su u pokretu Dosta jke bilo (DJB) za FoNet rekli da za razliku od prethodnih sastanaka, ovaj put nisu pozvani.

Po oceni DJB, „očigledno je da otvorena kritika licemernosti EU i njihove pogubne podrške Aleksandru Vučiću ne prija demokratskim ušima EU birokrata“.

„Na svakom sastanku do sada, Saša Radulović je jasno lično rekao Dejvidu Mekalisteru da podrška Evropske unije autokratama na Balkanu i njihova rečenica ‘Srbija ide u dobrom pravcu’, ima pogubne posledice po demokratiju na Balkanu“, navode je DJB.

Taj pokret ističe i da je Mekalister svaki put „bio vidno nezadovoljan što mu se to tako direktno saopštava“, te je verovatno ovog puta odlučio „da se malo sačuva“. „Katastrofalan medijski mrak, urušavanje demokratije, manipulacije izbornim procesom, zastrašivanje i ucenjivanje birača, kupovina glasova, obesmišljavanje rada Narodne skupštine – sve je to dokaz pogubnog uticaja trenutne vlasti koja uživa bezrezervnu podršku EU birokrata, uključujući i Dejvida Mekalistera“, naveo je DJB u odgovoru FoNetu.

Na sastanak nije pozvana ni Stranka moderne Srbije, čiji predstavnici su i poslanici u Skupštini Srbije.

„Koliko smo videli u protokolu, plan je da se gospodin Mekalister sastane samo sa predsednicima i zamenicima Odbora za spoljne poslove, Odbora evropske integracije i Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje“, rekla je agenciji FoNet predstavnica SMS Tatjana Macura.

Ranije danas Savez za Srbiju potvrdio je da će se predstavnici SZS sastati sa Mekalisterom.

Povezani tekstovi