Srbija

Da li su poplave mogle da se spreče? (ANKETA)

U mnogim mestima u Srbiji reke su se izlile i poplave su nanele veliku materijalnu štetu građanima, iako je ministar za poljoprirvedu, šumarstvo i vodoprivredu Branislav Nedimović nedavno izjavio da poplava neće biti i da građani ne treba da se plaše.

Unicef pomaže u reformi predškolskog obrazovanja i vaspitanja

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i direktorka Unicefa u Srbiji Ređina de Dominićis potpisali su danas ugovor od oko 3,5 miliona evra čiji je cilj efikasna primena novih Osnova programa predškolskog obrazovanja i vaspitanja.

Đurić: Beograd sprema „ozbiljne mere“

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da će, ukoliko ne budu ukinute kosovske takse od 100 odsto na robu iz Srbije, Beograd uvesti „sveobuhvatne, teške i ozbiljne mere“ koje će pogoditi „separatiste“ sa Kosova.

Fabrici: Moguć dogovor Beograda i Prištine

Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici rekao je danas da misli da je dogovor izmedju Beograda i Prištine moguć i da status kvo nije rešenje za dve strane.

FHP: 20 godina u iščekivanju pravde i priznanja

U nedelju, 24. marta, navršilo se 20 godina od početka sistematske akcije etničkog čišćenja i nasilja nad kosovskim Albancima, sprovedene od strane oružanih snaga srpske vojske i policije tokom NATO intervencije na Saveznu Republiku Jugoslaviju (SRJ).

Zašto je važno što pre odvesti dete logopedu?

Prema nekim procenama oko 60 odsto dece u Srbiji ima neki govorno-jezički problem, kaže za portal Danasa logoped Nataša D. Čabarkapa, povodom Evropskog dana logopeda koji se tradicionalno obeležava 6. marta.

SAM: Znatno povećan broj profesionalnih menadžera

Srpska asocijacija menadžera (SAM) saopštila je danas da je značajno povećala broj članova i sada okuplja 458 profesionalnih menadžera i najavila da će u 2019. oni najviše biti usmereni ka digitalizaciji, četvrtoj industrijskoj revoluciji i inovacijama.

PrvaPoslednja