Srbija

U Srbiji 368 brakova u 2017. trajalo manje od 12 meseci

U Srbiji je u 2017. godini bilo ukupno 9.262 razvoda, a najviše razvoda desilo se nakon pet do devet godina braka, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku objavljeni u publikaciji „Demografski podaci 2017“.

Potpisan novi ugovor za deonicu auto-puta

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, predsednik kompanije „Tašjapi“ Emrulah Turanli i v.d. direktora JP „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak potpisali su danas komercijalni ugovor za projektovanje i izgradnju deonice Sremska Rača – Kuzmin, u okviru auto-puta Beograd-Sarajevo.

Radulović tužio Dojče Vele

Osnivač pokreta Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović podneo je tužbu protiv medijske kompanije Dojče Vele (DW) zbog objave iz 2016. godine da Radulović od 2002. duguje više miliona dolara poreza u SAD i da je 2005. zbog tog duga došao u Srbiju.

Nаčelnik Policijske uprаve u Čаčku: Hrkalović nije komandovala stanicom u Lučanima

Nаčelnik Policijske uprаve u Čаčku Drаško Dаrijević je izjavio da državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijаnа Hrkаlović nije preuzelа komаndu Policijskom stаnicom Lučаni tokom izbornog dana u toj opštini, da su policajci tada postupаli u sklаdu sа nаdležnostimа i ovlаšćenimа i „isključivo po nаlogu nаdležnih tužilаcа“.

NALED: Lokalne samouprave u Srbiji da unaprede IT sisteme

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) prepučila je danas lokalnim samoupravama u Srbiji da unaprede informacione sisteme, kapacitete IT službenika i procedure za upravljanje podacima građana.

Osnovana Mreža žena u policiji Srbije

Mreža žena u policiji Srbije osnovana je danas u Beogradu, a kako je rekla državna sekretarka MUP-a Biljana Popović Ivković snažno će se boriti protiv verbalnog i fizičkog nasilja, koje se u poslednje vreme kontinuirano sprovodi u srpskom društvu.

Zemljište u Srbiji ugroženo zagađenjima, erozijom i klizištima

Glavni faktori degradacije zemljišta u Srbiji su lokalni izvori zagađenja, smanjenje organske materije, erozija koja pogađa 80 odsto poljoprivrednog zemljišta, kao i klizišta zastupljena na 25 do 30 odsto teritorije, saopštila je danas kancelarija UN u Srbiji povodom obeležavanja Svetskog dana zemljišta, 5. decembra.

Prva Poslednja