Srbija

Tači: Početak završne faze dijaloga

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je danas da je sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu u nedelju označio početak završne faze dijaloga Kosova i Srbije.

Đuričin: Netačne interpretacije sastanka sa američkim ambasadorom

Predsednik Asocijacije korporativnih direktora Dragan Đuričin danas je, kao netačne, odbacio medijske interpretacije sastanka ambasadora SAD u Srbiji sa članovima ovog udruženja, napominjući da se ceo tekst objavljen u beogradskoj štampi, pod naslovom „Skot pola sata pljuvao po Vučiću i Srbiji“, ne bazira na činjenicama.

Jovanović: Ne brine Šešelj, već tišina

Za mene je mnogo važnije to što je festival Mirdita otvoren i ne brine me Šešelj, koji je marginalna pojava, brine me tišina koja festival prati koja je posledica velike nemoći i iscrpljenosti i činjenice da ni nakon 30 godina nesreće koju živimo nismo sveli račune, izajavio je lider Liberalno demokratske parije (LDP) Čedomir Jovanović.

Predstavljena strategija razvoja MUP-a do 2023. godine

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za ljudske resurse Katarina Tomašević predstavila je danas Predlog strategije razvoja Ministarstva unutrašnjih poslova od 2018. do 2023. godine i ocenila da je to nastavak „reformskog duha“ koji je počeo usvajanjem Zakona o policiji.

Evropsko prvenstvo u karateu bez sportista sa Kosova

Na Evropskom prvenstvu u karateu umesto 52 prijavljene reprezentacije na kraju će se takmičiti 51. Ona koja će nedostajati biće kosovska pošto im je u sredu u dva navrata zabranjen prelazak granice.

Generalštab Vojske prvi prvi put obeležio slavu

Izaslanik predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Nikola Selaković i ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovali su danas obeležavanju slave Generalštaba Vojske Srbije, Svetog velikomučenika Georgija – Đurđevdana, u kasarni „Banjica 2“ u Beogradu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Poruka iz SAD: Podrška Beogradu uz uslov

Vašington treba da obnovi i ojača odnose sa Srbijom i podrži njeno članstvo u EU, ujedno podržavajući stav Brisela da Srbija ne može da se pridruži Uniji bez priznavanja Kosova i da nove članice treba da se povinuju evropskoj politici u odnosu na Rusiju, navodi se u izveštaju američkog instituta Istok-Zapad i Nacionalnog komiteta za američku spoljnu politiku.

Srpski vaterpolisti lako protiv Francuske

U drugom kolu završnog turnira Kupa Evrope, vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Rijeci selekciju Francuske sa 13:2 (4:1, 1:1, 5:0, 3:0) i sutra će protiv Hrvatske igrati za prvo mesto u grupi i plasman u finale.

Dačić: Ne vodimo antirusku politiku

To što Srbija hoće da ide u Evropsku uniju (EU) ne znači da će ikada da vodi antirusku ili antisrpsku politiku, jer to je jedno te isto, poručio je danas predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić na predizbornom skupu koalicije SPS-JS za beogradske izbore na Zvezdari.

Prva Poslednja