Turska osudila otvaranje ambasade Kosova u Jerusalimu 1Foto: FreeImages / M E

Turska je, povodom otvaranja ambasade Kosova u Jerusalimu, ocenila da je reč o „žalosnoj odluci“, koju „najoštrije osuđuju“, preneo je danas portal KoSSev.

„Duboko smo zabrinuti i najoštrije osuđujemo otvaranje kosovske ambasade u Jerusalimu“, stoji u saopštenju turskog Ministarstva spoljnih poslova.

Konstatuje se da je „odluka koju su doneli lideri države koja je pretrpela velike patnje da bi stekla svoju nezavisnost izuzetno žalosna, jer se zanemaruje patnja palestinskog naroda, koji je decenijama bio pod okupacijom i podvrgnut ozbiljnim kršenjima ljudskih prava“.

„Postupajući tako, kosovski lideri prekršili su utvrđene parametre mirovnog procesa, uključujući relevantne rezolucije Ujedinjenih nacija o statusu Jerusalima, i oštetili viziju rešenja dve države, kao i izglede za mir u regionu“, poručilo je tursko ministarstvo i pozvalo kosovske lidere da se pridržavaju zdravog razuma i ukinu „ovaj neodgovorni i nezakoniti korak“.

KoSSev podseća da je odlazeća vlada Avdulaha Hotija ispunila juče i drugi deo obaveze prema Izraelu koju je preuzela na osnovu vašingtonskog sporazuma od septembra prošle godine, i otvorila ambasadu u Jerusalimu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Turska osudila otvaranje ambasade Kosova u Jerusalimu”

  1. Albanci nisu nikada bili pod okupacijom, već su živeli na vekovnoj teritoriji Srbije na kojoj je ta ista Srbija nastala. Kao što je Izrael Palestincima oteo i okupirao teritoriju, pa su ostali bez države, tako je i NATO bombardovao Srbiju, oteo joj i okupirao Kosovo. Nemojmo mešati babe i žabe. Albanci na kraju imaju Albaniju kao svoju državu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.