Tužilaštvo podnelo optužnicu protiv Boška Obradovića zbog incidenta ispred Skupštine 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv predsednika pokreta Dveri Boška Obradovića i još tri osobe zbog nasilničkog ponašanja ispred Skupštine Srbije 8. maja, kada su pokušali da spreče poslanika Marijana Rističevića i ministra zdravlja Zlatibora Lončara da uđu u zgradu parlamenta, saopštilo je danas tužilaštvo.

Kako se navodi na sajtu tužilaštva, optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnet je i protiv Davora Đurđevića, Marka Đurđevića i Slaviše Miletića.

Oni se terete da su drskim i bezobzirnim ponašanjem i nasiljem nad Rističevićem i Lončarem teže remetili javni red i mir u trenutku kada su ostali poslanici ulazili u zgradu Skupštine i u prisustvu većeg broja novinarskih ekipa, i kada su Rističeviću naneli lake telesne povrede.

Optužnim aktom tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljene oglasi krivim za navedeno krivično delo i da im izrekne adekvatne krivične sankcije.

U saopštenju se navodi da je zamenik javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva 28. maja saslušao sve okrivljene koji su negirali da su počinili krivično delo, navodeći da nije bilo fizičkog obračuna, niti želje za fizičkim obračunom, već da je to bio politički protest četvoro poslanika pokreta Dveri i njihovih pristalica.

Posle toga, 11.juna ispitani su oštećeni, a potom su ispitani svedoci, očevici, pribavljen je nalaz i mišljenje veštaka o telesnim povredama Marijana Rističevića, kao i video zapisi sigurnosnih kamera od obezbeđenja u Narodnoj skupštini, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari