Izaslanik SAD za pregovore o budućem statusu Kosova Frenk Vizner danas će u Prištini imati odvojene razgovore s predsednikom i premijerom Kosova Fatmirom Sejdiuom i Agimom Čekuom, kao i sa članovima prištinskog pregovaračkog tima, potvrdila je juče Američka kancelarija u Prištini.

Izaslanik SAD za pregovore o budućem statusu Kosova Frenk Vizner danas će u Prištini imati odvojene razgovore s predsednikom i premijerom Kosova Fatmirom Sejdiuom i Agimom Čekuom, kao i sa članovima prištinskog pregovaračkog tima, potvrdila je juče Američka kancelarija u Prištini. Vizner u Prištinu dolazi posle sastanka političkih direktora država članica Kontakt grupe održanog u Parizu bez učešća predstavnika Rusije. Prištinski mediji na albanskom jeziku još tokom protekle nedelje najavili su Viznerov dolazak kao podnošenje izveštaja kosovskim zvaničnicima o detaljima sa sastanka u Parizu.
Berlin – Savezna kancelarka Angela Merkel najavila je juče u Bundestagu, u govoru povodom skorog okončanja nemačkog predsedništva Evropskom unijom, da će se Berlin i dalje zauzimati za postizanje „brzog i prihvatljivog rešenja za budući status Kosova“. Kancelarka je juče pred poslanicima saveznog parlamenta govorila o rezultatima šestomesečnog nemačkog predsedavanja Unijom koje se završava 1. jula. Govoreći o spoljnopolitičkim temama koje su bile u centru pažnje od početka godine, kancelarka je kratko govorila i o procesu odlučivanja o budućem statusu Kosova i istakla posebno „nastojanje Nemačke da se u vezi s ovim pitanjem postigne zajedništvo u EU“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari