Politički predstavnici Albanaca iz opština s juga Srbije podržali su juče u Prištini nezavisnost Kosova, saopšteno je iz Kabineta kosovskog predsednika Fatmira Sejdiua. U saopštenju se navodi da je Sejdiu primio delegaciju političkih predstavnika „Preševske doline“, kako Albanci s juga Srbije nazivaju to područje.

Politički predstavnici Albanaca iz opština s juga Srbije podržali su juče u Prištini nezavisnost Kosova, saopšteno je iz Kabineta kosovskog predsednika Fatmira Sejdiua. U saopštenju se navodi da je Sejdiu primio delegaciju političkih predstavnika „Preševske doline“, kako Albanci s juga Srbije nazivaju to područje. U delegaciji su bili Riza Haljimi, predsednik Partije za demokratsko delovanje, Skender Destani, predsednik Demokratske unije doline, Nagip Arifi, predsednik opštine Bujanovac i Šaip Kamberi, predsednik Partije za demokratsko delovanje u Bujanovcu. Sejdiu je Rizi Haljimiju dodelio „Zlatnu medalju Prizrenske lige“ kojom ga je 2003. odlikovao tadašnji predsednik Kosova Ibrahim Rugova.
Novi Sad – Centar Novog Sada danas je osvanuo izlepljen plakatima s pozivom na miting za odbranu Srbije ispred zgrade Banovine sutra u 18 časova. Na plakatu, kako javlja Radio 021, piše „Miting za odbranu Srbije“ i „Bog ti pomogao, Rusijo“, a potpisnik je Pokret za jedinstvenu Srbiju. Isti leci ubacivani su u poštanske sandučiće, a na pojedinim lokalnim televizijama pojavio se i TV spot koji poziva na ovaj miting. Za sada nema zvaničnih informacija o tome ko organizuje ovaj miting i kojim povodom.
Priština – Pokret Samoopredeljenje koji traži da Kosovo proglasi nezavisnost od Srbije najavio je juče da će u subotu 31. marta, organizovati novi protest u Prištini protiv predloga za rešenje Kosova izaslanika UN Martija Ahtisarija i uz zahtev da se oslobode njihovi uhapšeni pripadnici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari