Majdanpek: Ne borimo se za vlast nego za slobodu (VIDEO) 1Foto: Gradimir Bogdanović

Drugu sredu zaredom Majdanpečani su protesnom šetnjom gradskim ulicama iskazali svoje nezadovoljstvo aktuelnom vlašću.

 Ponovili su tri zahteva sa prvog protesta: odgovornost za izbornu krađu na septembarskim lokalnim izborima u Leskovu, odgovornost za pogibiju radnika u Rudniku bakra Majdanpek i odgovornost za bahaćanje lokalnih funkcionera, najavljujući istovremeno i proširenje liste zahteva. Zahvalili su takođe lokalnoj policiji koja je pokazala visok nivo profesionalnosti na prošlonedeljnoj protesnoj šetnji.

– Pitaju me kako smeš, zar se ne bojiš. Naravno da se bojim. Bojim se i brinem, često noću plačem. Ali ja sam majka i to mi daje dužnost i odgovornost i hrabrost da se borim. Zato što sutra svako od nas može da bude žrtva. I zato što ne želim da moja deca žive u zemlji u kojoj sutra svako od nas može da bude žrtva. – rekla je pored ostalog okupljenim Majdanpečnima u gradskom Boranka Irena Živković, pozivajući sve da se ujedine i zaborave na sve razlike i podele. „Oni se samo zajedništva plaše.Pozivam vas da svi zajedno ustanemo u odbranu Srbije, odbranu budućnosti naše dece i odbranu našeg dostojanstva“ – naglasila je Irena Živković.

 

– Mi se ovde ne borimo za vlast nego za slobodu. Protiv nas je esencija zla, zlo u svom najgorem pojavnom obliku. Da bi zlo napredovalo potrebno je da dobri i pošteni ljudi ništa ne rade. Šta radite vi što sada spavate? – zapitao je Srđan Milivojević iz Kruševca i nastavio: Čemu strah za telo, za posao? Pa sutradan neće imati ko da ugasi svetlo. Ovde je mesto svakom čoveku koji voli Majdanpek i koji voli svoju decu. – kazao je pored ostalog Srđan Milivojević.

Učesnici protesne šetnje „Jedan od pet miliona“ u Majdanpeku su potom prošetali glavnim gradskim ulicama noseći transparente, uzvikujući parole protiv aktuelne vlasti i pozivajući svoje sugrađane da im se pridruže. Šetnja je završena u gradskom parku performansom u kome je „Aca Srbin“ podelio nove radne knjižice za Zlataru Majdanpek uz reči: „želim da vas od ponedeljka vidim na svojim radnim mestima“. Zlatara Majdanpek je inače od 2016. godine u stečaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari