U Majdanpeku održan sedmi protest „Jedan od pet miliona“ 1Majdanpek Foto: Gradimir Bogdanović

Majdanpečani nezadovoljni aktulenom vlašću su u gradskom parku, pred zgradom suda, održali sedmi po redu protest „Jedan od pet miliona“. Govornici su ovog puta bili mladi ljudi, profesorka engleskog jezika Višnja Martinović i apsolvent prava Strahinja Božinović.

Podsećajući da i opozicija živi u Srbiji i predstavlja deo građana Republike Srbije i da Srbija mora da ima predsednika koji je predsednik svih građana, Višnja Marjanović se obratila aktuelnom predsedniku Srbije.

-Ovom prilikom te podsećam da ti nisi predsednik samo SNS i njenih članova, već i predsednik svih građana Srbije.Ne možeš ti da biraš i da se obraćaš samo onima koji ti se klanjaju. Vreme je da stišnes petlju i izađeš pred nezadovoljne ljude. Znamo da se plašiš iako govoriš suprotno. U nedelju su tvoja dela govorila više od reči. I mnogo glasnije. Ne mogu da kažem da nemaš razloga da se plašiš jer tvoj narod kome ne smeš na oči je strašno besan i ima puno razloga da to i bude, rekla je Višnja Martinović.

Pohvalivši hrabrost Majdanpečana koji su izašli na protest, Strahinja Božinović je istakao da učesnike protesta „niko nije dovezao, niko im nije uvrtao ruku, niko im nije dao sendvič“.

-Došli ste iz nekih svojih ubeđenja, vaspitanja i morala. Došli ste da danas vama i vašoj deci bude bolje. Došli ste još jednom da pokažete da ne želite da vaše živote biraju, glasaju i vode fantomi koji ne žive ovde. Da neko drugi odlučuje umesto vas, da sprovodi vašu volju, da vam obećava bolje sutra, kazao je Strahinja Božinović.

Večeras će biti održan šesti po redu protest u Negotinu gde će prema najavama organizatora govoriti Selena Ristić Vitomirović iz Zaječara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari