Ilustracija Foto: Beta/Emil Vaš

Kako javlja NG portal više od 200 učesnika protesta okupilo se pred spomenikom Đorđa Stanojevića u centru grada, gde su predočeni zahtevi među kojima su održavanje poštenih i fer izbora, pravna država, slobodni mediji i institucije u službi naroda.

Učesnici protesta u Negotinu zahteve su uputili i aktuelnoj lokalnoj vlasti tražeći otvaranje novih radnih mesta i prestanak partijskog zapošljavanja nestručnih i nekompetentnih ljudi iz vladajuće većine, vraćanje cene grejanja na nivo od 1. oktobra prošle godine, slobodno i objektivno informisanje na televizijama koje dobijaju najviše iznose za projekte koji se sufinansirajuiz opštinskog budžeta, hitno rešavanje na human i zakonit način problema pasa lutalica izgradnjom azila, kao i da opozicija bojkotuje sednice opštinske Skupštine i njenih radnih tela.

Učesnici protesta su prošetali negotinskim ulicama uz kraće zadržavanje pred opštinskom zgradom gde su uzvikivali parole protiv aktuelne vlasti. Šetnja je završena pred spomenikom Đorđa Stanojevića gde je sledeća šetnja najavljena za četvrtak, 21. februar 2019. godine.

Povezani tekstovi