Udovičić na EU omladinskoj konferenciji o mogućnostima mladih u Srbiji 1Foto: Tviter/ Vanja Udovicic

Delegacija Ministarstva omladine i sporta, koju predvodi ministar Vanja Udovičić, boravila je u Austriji na poziv austrijske ministarke za žene, porodice i mlade Juliane Bogner Štraus i učestvovala na EU omladinskoj konferenciji.

EU omladinska konferencija u Beču je poslednja konferencija za vreme trio predsedavanja Savetom EU – Estonija- Bugarska- Austrija, u sklopu Šestog ciklusa strukturiranog dijaloga „Mladi u Evropi: šta dalje“.

U saopštenju se navodi da je Udovičić bio domaćin okruglog stola i sa učesnicima skupa razgovarao o potencijalnim mehanizmima i mogućnostima ostvarivanja Ciljeva mladih koji se prepoznaju kao pogodan okvir za usmeravanje mera, politika i programa za mlade na svim nivoima.

Udovičić je sa Štraus razgovarao o mogućnostima unapređenja odnosa dve države u oblastima omladine i sporta kroz sprovođenje Programa saradnje u oblasti kulture, nauke, omladine, prava žena i sporta između Republike Srbije i Austrije za period 2015-2019. godine.

Tokom razgovora delegacija Ministarstva omladine i sporta je uputila poziv austrijskoj ministarki da poseti Srbiju.

Udovičić je u Beču razgovarao i sa evropskim komesarom za obrazovanje, kulturu, mlade i sport Tiborom Navračičem, o učešću Srbije u Erazmus+ programu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari