UDS: Produžiti vreme za skupštinsku raspravu 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Ujedinjena demokratska Srbija (UDS) zatražila je danas da se na predstojećoj sednici Skupštine Srbije produži vreme za raspravu o ekonomskim merama Vlade i posledicama epidemije na privredu i javne finansije, i da se ta rasprava izdvoji u posebnu tačku dnevnog reda.

„Objedinivši sve uredbe donete u vanrednom stanju u jedan zakon o njihovom potvrdjivanju, Vlada Srbije je na mala vrata objedinila raspravu o svim problematičnim politikama sprovedenim tokom vanrednog stanja“, ocenila je ta koalicija.

Oni su ukazali da bi tako u okviru jedne tačke dnevnog reda trebalo raspravljati o ustavnosti vanrednog stanja, merama zabrane kretanja, suđenjima video linkom, zaštiti zdravlja i prava radnika tokom epidemije, ali i o kompletnom rebalansu budžeta koji je predvidjen jednom posebnom uredbom kojom se drastično odstupa od budžetskog sistema.

„UDS smatra da je nedopustivo da rasprava o ekonomskoj situaciji i njenim posledicama za egzistenciju građana bude spojena sa raspravom o merama izvođenja kućnih ljubimaca u šetnju“, dodaje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari