UDS traži od Vlade paket mera koji bi olakšao položaj privrede 1Foto: Pixabay/stevepb

Ujedinjena demokratska Srbija (UDS) uputila je danas Vladi Srbije inicijativu kojom se zahteva da što pre bude donet efikasan paket mera koji bi olakšao položaj privrede, naročito malih i srednjih preduzeća, u krizi izazvanoj pandemijom korona virusa.

Koalicija stranaka UDS pozvala je predsednicu Vlade Anu Brnabić da u najkraćem roku sazove sednicu na kojoj bi se razmatrale mere pomoći privredi i zaposlenima.

„Očekujemo da se Vlada u ovoj krizi ponaša ozbiljno i da učini sve da spreči ozbiljan kolaps našeg privrednog sistema, koji će zasigurno uslediti posle pandemije, ako se sada ne preduzmu neophodne mere“, navodi se u saopštenju.

UDS je predložila mere pomoći, koje uključuju smanjenje i ukidanje odredjenih nameta, poreske olakšice, odlaganje poreza na dobit, odlaganje poreza na imovinu, obezbedjivanje državnih garancija za zaduživanje kod banaka, mogućnost zaduživanja kod Fonda za razvoj.

„Nesporno je da je prvenstveni interes svih nas zdravlje gradjana, ali pomoć privredi i očuvanje radnih mesta nikako ne smeju da budu zapostavljeni“, ocenjeno je u saopštenju.

Ujedinjenu demokratsku Srbiju čine Srbija 21, Vojvođanski front predvođen Ligom socijaldemokrata Vojvodine, Stranka moderne Srbije i Gradjanski demokratski forum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari